sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONIRadu Niţu este cel mai bun junior la sabie în topul mondial

Radu Niţu este cel mai bun junior la sabie în topul mondial

Radu Niţu este cel mai bun junior la sabie în topul mondial

Radu Niţu este cel mai bun român în rankingul publicat de FIE pe site-ul oficial. Sabrerul român de 19 ani, legitimat la clubul bucureştean CS Riposta, ocupă primul loc al ierarhiei masculine, a sabrerilor juniori, cu 144.000 de puncte.

Radu Niţu a câştigat la Budapesta, medalia de argint din cadrul probei masculine individuale a Cupei Mondiale de sabie juniori găzduită de capitala Ungariei.

Echipa masculină de sabie juniori a României a cucerit o zi mai târziu, la Budapesta, medalia de aur în cadrul probei pe echipe a Cupei Mondiale de sabie juniori găzduită de capitala Ungariei. Evoluția echipei României în turneu a fost: 45-32 în fața echipei din Coreea de Sud (în optimi), 45-25 cu Bulgaria ( în sferturi), 45-38 cu Ungaria ( în semifinale) şi 45-42 cu Spania ( în finală).

În clasamentul rezervat echipelor, teamul masculin de sabie juniori al României este pe locul al doilea, cu 364.000 de puncte, în urma Kazahstanului.

Vlad Covaliu la 18 ani este al patrulea în clasamentul masculin la sabie juniori, iar Casian Cîdu la 17 ani ocupă poziţia a 13-a.

Andreea Dincă la 18 ani este a patra în ierarhia feminină a floretistelor junioare, iar echipa feminină de floretă juniori a României se află pe locul 5 în clasamentul mondial.

Echipa feminină de sabie junioare se află pe poziţia a zecea în rankingul FIE.

La seniori, cea mai bine clasată echipă a României este cea masculină de sabie ocupă locul 12 și este urmată de echipa feminină de floretă plasată pe locul 15. Echipa feminină de spadă este pe locul 19 şi echipa feminină de sabie este plasată pe locul 20.

SURSA Federația Română de Scrimă

Pe AIMX citiți aici și vești din Natație! Citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE