Rafting in Romania! Valuri si adrenalina pe raul Buzau la Cupa Europeana

855

   Sfarsit de saptamana cu rafting in Romania. Tara noastra organizeaza prima etapa a Cupei Europene de Rafting 2018. Competitia va avea loc in perioada 13-15 aprilie, la Nehoiu, in judetul Buzau. 

 Rafting Euro Cup Romania (Dracula Race) este denumirea oficiala a competitiei. Cupa Europeană de Rafting a luat fiinta in urma cu 14 ani, in 2004.

rafting in Romania

Cupa Europeana de Rafting are un istoric de 14 ani de intrecere acerba intre echipele de rafting sportiv din Europa.Se desfașoara ca circuit cu 6-9 etape pe rauri din țarile europene cu tradiție in sporturile pe ape repezi. In 2018 Romania organizeaza in premiera o astfel de competitie. In 2006 s-a consemnat recordul de participare: 136 de echipe in cele 9 etape.

 

 Rafting in Romania la Cupa Europeana. 4 probe se vor desfasura pe raul Buzau.

Sprint, Head To Head (H2H in care trebuie sa depasesti echipa adversa), slalom (cea mai spectaculoasa) si downriver (cea mai lunga si intensa) sunt probele la care vor lua startul cele 13 echipe ( 9 din Romania, 2 din Bulgaria si 2 din Serbia). Primele trei  probe se vor desfasura sambata, iar cea de downriver va fi duminica. 

Cea mai buna locatie pentru a asista la spectacolul din apele involburate ale Buzaului este podul  principal din Nehoiu.(locație Google Maps: https://goo.gl/maps/mz87srcxFzn).

Orele de concurs:

rafting in Romania

Sambarta,14 Aprilie, 09:00 – 16:00

Duminica, 15 Aprilie, 08:30 – 12:00

Reprezentantii  Federației Internaționale de Rafting au cotat raul Buzau la un nivel de dificultate și atractivitate suficient pentru derularea de competiții internaționale.

Rezultate Romania la rafting in ultimii doi ani:

2016

  • locul 4 feminin si 7 masculin la Euro Cup Georgia
  • locul 1 feminin la Euro Cup Bulgaria
  • vicecampioane Rafting Euro Cup

2017

  • locul 5 feminin si 7 masculin la Campionatul European de Rafting, Georgia
  • organizarea primului Campionat National al României, la Nehoiu, 7-8 Aprilie. 11 echipe participante

Autor: Vlad Lucian Arhire