Nicolae Ille vorbeste despre o medalie istorica pentru scrima romaneasca.

0
1171
Nicolae Ille vorbeste despre o medalie istorica pentru scrima romaneasca.

Nicolae Ille si Iulian Bratu sunt antrenorii care si-au coordonat fetele spre prima medalie pentru scrima romaneasca la un Campionat Mondial, intr-o proba de juniori, dupa o pauza de zece ani.

Nicolae Ille a rememorat parcursul de succes al fetelor: Alexandra Predescu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier si Denisa Barosan.

„Am pornit cu dreptul in acest an Alexandra Predescu a fost pe 2 la Cupa Mondiala, din Italia, de la Udine. Bianca Benea a fost pe 3 la Cupa Mondiala, din Slovacia, de la Bratislava.”

Succesul european s-a bazat pe reusitele interne, Nicolae Ille a punctat rezultatele de top.

„Bianca a devenit campioana nationala la juniori si a terminat pe 2 la u23. Alexandra a fost pe 2 la juniori si campioana nationala la u23.”

Europenele si Mondialele au scos tot ce e mai bun din fetele antrenate de Nicolae Ille si de Iulian Bratu.

„Europenele de la Soci au fost extraordinare pentru noi, iar medalia de argint a fost cucerita de Alexandra Predescu. Am avut un loc 6 la echipe. Am pierdut cu Italia pentru intrarea in primele 4. Au urmat mondialele si fetele s-au autodepasit si mobilizat exemplar. Benea Bianca a fost la un tus de o medalie. A incheiat pe locul 5 mondial. Am avut o victorie pentru Bianca Benea la campioana europeana si lidera cupei mondiale Isola din Italia. Zsuzsi Schlier a avut o evolutie magnifica si un locul 7 la individual. Pe tablou de 64 a obtinut o victorie cu Bairam din Franta, campioana mondiala entitre.”
 Nicolae Ille vorbeste despre o medalie istorica pentru scrima romaneasca.Italia la ea acasa a fost prea tare pentru fetele antrenate de Nicolae Ille si de Iulian Bratu.

„Sa evidentiem ca fetele au dus echipa pe locul 5 in Cupa Mondiala. Trei dintre ele sunt in primele 16.  Alexandra e pe 5, Bianca a pe 10, iar Zsuzsi pe14. Impreuna cu Iulian Bratu si conducerea federatiei(in functie de alegeri…)vom face din timp planurile de pregatire pentru sezonul urmator. In primul rand pentru competitiile de junioare, dar vom include perioade de pregatire cu senioarele si Cupe Mondiale de senioare, in functie de plan si timp.”

Urmeaza un alt examen pentru Alexandra si Bianca, Bacalaureatul, dar au in program si participarea la nationalele de seniori.

” Pe 27 aprilie este campionatul de senioare in tara, iar sezonul de junioare va incepe in septembrie. Pe plan mondial vom incerca sa luam medalii si la turneele de cupa mondiala si la europene.Vrem sa urcam o treapta la Campionatul Mondial … (un loc mai sus), doar atat. „-Nicolae Ille
Autor:Ovidiu Pețenghea