Raluca Stramaturaru a ajuns in Top 10 la sanie in Cupa Mondiala

867

Germania este locul unde Raluca Stramaturaru a reusit sa confirme efortul depus in anii de antrenamente la sanie.

Pentru inceput, la Winterberg, Raluca a terminat pe locul 7 in concursul de Sprint Cup ( cea mai rapida intrecere din lume). A urmat etapa de la Altenberg unde a incheiat pe10.

Colaborarea dintre antrenor, Eugen Radu si Raluca a inceput in urma cu 7 ani cand actualul tehnician s-a retras din concurs in urma unei accidentari.

„Fiind legitimat in cadrul clubului armatei romane cei din conducere mi-au sugerat sa raman ca antrenor pt ca tocmai imi terminasem si studiile universitare.
Cei de la federatie au fost de acord ca eu sa-mi incep acesta colaborare cu Raluca”.

Eugen Radu si Raluca Stramaturaru se cunosteau din echipa Romaniei. Legatura lor s-a schimbat de atunci.
” A fost un inceput greu, dar usor, usor am inceput sa ne dam seama cam cum functioneaza acest sport. Raluca este o persoana receptiva. Am invatat impreuna ce inseamna performanta la un nivel inalt”

„Ne-am dorit foarte mult si iata ca usor, usor am pus lucrurile cap la cap si putem spune ca suntem pe directia potrivita. Usor nu a fost si nici nu va fi. Am avut ajutor din toate partile si din partea comandantului nostru Hancu Madalin care ne este alaturi mereu si la bine si la greu!” – Eugen Radu

 

Federatia Romana de bob si sanie a ales acest tandem ca sa atace obiectivul 2018 Coreea de Sud: participarea la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

„La Sochi 2014 unde am cam dat-o in bara, pot spune ca lipsa de experienta si-a spus cuvantul . Nu vreau sa ma ascund in spatele acestei afirmatii, dar eu cred ca asta a avut un cuvant greu de spus”, a mai declarat pentru aimx.ro Eugen Radu.

Totusi Eugen Radu si Raluca Stramaturaru sunt in obiectiv acum.

„Am pus cap la cap toate aspectele! Am reusit sa fac o colaborare  (neoficial) cu un constructor de sanii american, Duncan Kenedy. Raluca beneficiaza in concurs de materialele lui.
Acesta colaborare pot spune ca a completat varful piramidei pe care am inceput sa o construim in urma cu 7 ani”

Autor: Ovidiu Petenghea