Rares Ailinca este campion national la sabie! Scrima marca Dinamo

193
Rares Ailinca este campion national la sabie! Scrima marca Dinamo

Rares Ailinca este campion national la sabie! Finala juniorilor i-a gasit fata in fata pe dinamovisti. Rareş Ailinca si Andrei Paştin si-au disputat titlul national!

Rares Ailinca a vorbit pentru AIMX despre parcursul catre titlul national la juniori.

”Pentru primul asalt am avut cu Botea Razvan de la C.S. Dinamo,dupa care am avut pentru intrarea in primii 8 cu Mihnea Andrei de la C.S.S. Iasi. In finala de 8 am avut cu Razvan Stanescu de la C.S.M Slobozia (ne antrenam impreuna la Centrul Olimpic de la Brasov). Asaltul cu Razvan mi-a pus cele mai mai mari probleme. A fost un meci foarte echilibrat.”-Rares Ailinca

In semifinalele concursului de vineri s-au calificat Matei Cidu (15-13 cu Elton Dinca), Andrei Pastin (15-11 cu Alexandru Zmau). Rares Ailinca (15-13 cu Razvan Stanescu) si Cosmin Stan (15-8 cu Eduard Dragomir).

Andrei Pastin s-a impus in meciul cu Matei Cidu, din semifinale. Andrei a castigat la o singura tusa, 15-14. In cealalta semifinala, Rares Ailinca l-a intrecut pe Cosmin Stan cu 15-8. In finala, Rares Ailinca a fost victorios cu 15-11.

Rares Ailinca este campion national la sabie! Scrima marca Dinamo”Principalul meu atuu este dorinta de a face cat mai bine si de a castiga cat mai multe medalii. Obiectivele mele pentru acest an sunt sa obtin medalii la Campionatul European si la Campionatul Mondial!”-Rares Ailinca

Si sambata Rares va urca pe plansa! Juniorii dinamovisti vor sa-si apere titlul national la echipe.

”La echipe dorim sa luam medalia de aur la fel ca anul trecut!”-Rares Ailinca

In septembrie, la Cupa Romaniei de sabie pentru juniori, Rareș Ailinca a trecut de Răzvan Stănescu, singurul sabrer care a patruns in fazele superioare printre dinamovisti. Rareș a câștigat cu 15-12 in finala cu Andrei Paștin, scor 15-7.

Pe AIMX aflati aici si cum a castigat Romania prima medalie din acest an la sanie in Cupa Natiunilor. Protagonista noastra are cel mai bun rezultat pentru Romania la Jocurile Olimpice de iarna din ultimii 24 de ani!

Autor: Ovidiu Pețenghea