Rares Manea a convocat tricolorii pentru Mondialele de Schi Alpinism din Andorra

0
771
Rares Manea a convocat tricolorii pentru Mondialele de Schi Alpinism din Andorra

Rares Manea este antrenorul lotului Romaniei care va evolua in perioada 01-06 martie la Campionatul Mondial din Andorra la Massana. Lotul este format din 9 sportivi: seniorii George Coltea( categoria sub 23 de ani), Silviu Manea și Andrei Preda, juniorii George Jinga, Constantin Surdu, Petrut Cotinghiu, Robert Voicu, Daniela Cosofret și Alecsia Enache. Antrenor secund este Radu Stanciu.

Rares Manea si fratele lui Silviu Manea, impreuna cu mai tinerii sportivi selectionati in lotul national de schi alpinism au revenit in acest an la intrecerile internationale. Romanii au concurat si in Elvetia.

Anul trecut a fost o lovitură grea primită de lotul României participant la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane. George Jinga, sportivul aflat într-un progres evident, de la care toata lumea astepta o medalie la schi alpinism, nu a mai făcut deplasarea din cauza varicelei.

Rares Manea a convocat tricolorii pentru Mondialele de Schi Alpinism din Andorra

Nici antrenorul lotului national de schi alpinism, Rares Manea, nu a fost lângă sportivii săi. Din fericire antrenorul sportiv a depășit problemele de sănătate dar încă nu este sută la sută să concureze la nivel internațional. Rareș însă este concentrat sută la sută la rolul de antrenor principal al lotului României de schi alpinism pentru Mondialele din martie.

George Jinga a obținut în acest an titlul național la categoria sub 18 ani. A fost succes la Campionatul Național de vertical in cadrul concursului SKIMO Vertical Race AZUGA! Viorel Pălici s-a remarcat remarcat pe pârtia de schi Sorica. Steaua si Dinamo s-au aflat în lupta pentru trofee! Viorel Pălici a fost cel mai bun! La seniori Pălici a fost urmat de dinamovistul George Coltea. La Open pe doi a fost tanarul George Jinga. Top 3 la seniori a fost completat de colegul lui Pălici, Andrei Preda. La sub 20 de ani cel mai bine plasat a fost Constantin Surdu. Dinamovistul a fost urmat de Claudiu Stanciu de la Caraimanul Bucegi.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea