Guinness World Records validează performanța unică a românului Paul Georgescu

278
Guinness World Records validează performanța unică a românului Paul Georgescu

Guinness World Records a recunoscut recordul lui Paul Georgescu. Înotătorul român a reușit pe 10 februarie, să înoate într-o apă cu o temperatură sub 5 grade distanța de 3500 metri. Precedenta performanta apartinea lui Hamza Bakircioglu, care a a inotat 3,44 de kilometri, într-o apă cu temperatura de 4,1 grade, pe 7 februarie 2018.

Guinness World Records organizația recunoscută internațional pentru performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale l-a primit în cercul select pe Paul Georgescu.

Paul Georgescu a reușit să doboare recordul mondial în apele lacului Snagov de lângă București.

Guinness World Records validează performanța unică a românului Paul Georgescu

”Este un record pe care am vrut să-l dobor anul trecut înainte de plecarea în Antarctica dar apa era prea rece pentru distanța și timpul pe care îl estimam. Această recunoaștere de către GWR Guinness World Records reprezintă pentru mine o încununare a tuturor performanțelor pe care le-am realizat în această frumoasă dar și periculoasă disciplină. Acest record va rămâne special pentru mine pentru că l-am avut ca observator oficial pe legenda înotului în ape libere și înghetate, Petar Stoychev. Prezența lui Petar pe barcă a reprezentat o puternică motivație pentru mine, motivație care a dus la realizarea acestui record. ”

Temperatura apei din lacul Snagov a fost de 4,43 grade (media temperaturii). Paul Georgescu l-a avut alaturi pe bulgarul Petar Stoychev, o legenda a înotului în ape libere. Stoychev are 4 prezente la Jocurile Olimpice. Petar a fost omul care a supervizat respectarea tuturor condițiilor impuse de forurile internaționale.

Paul a înotat doar în slipi, fără niciun fel de protecție!

Recunoașterea performanțelor lui Paul a venit și de la World Open Water Swimming Association. Tot în februarie au fost publicate rezultatele finale la cele 4 categorii premiate. Au fost 59 de nominalizari, reprezentand 27 de natiuni. Paul Georgescu a concurat pentru castigarea titlului de „Man of the Year”. A ocupat locul al doilea după mai bine de două săptămâni de vot. Fostul poloist a fost sprijinit de nume emblematice ale sportului românesc: Simona Halep, Leonard Doroftei, Adrian Mutu, Ianis Hagi, dar și de artiști cunoscuți și de copiii cărora le este profesor la International British School of Bucharest.

11391 de voturi a primit Paul Georgescu. El a fost devansat de tunisianul Nejib Belhedi, 14471 de voturi. Belhedi este un fost ofiter in armata tunisiana. El a reusit sa inoate fara oprire 155 de kilometri in jurul insulei Djerba, intr-un eveniment care a durat 47 de ore si 50 de minute.

Pe AIMX  citiți aici și despre performanțele campionilor români la scrimă