Rares Sorocianu este primul campion national din istoria Iasului la inot

0
860

Rares Sorocianu este primul campion national din istoria Iasului la inot. Are doar 10 ani si a cucerit titlul national la categoria cea mai mica de varsta la care Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern organizeaza campionate nationale. Practica inotul de la varsta de 5 ani intr-un oras in care fundatia unui bazin olimpic se afla in paragina de zeci de ani. Iar bazinul propriu zis ramane o himera. Rares ii apreciaza pe Robert Glinta si David Popovici si se bucura inca de jocurile copilariei: prinsa sau ascunsa.

Rares Sorocianu este campion national in proba de 50 de metri bras

Rares Andrei Sorocianu a incheiat clasa a treia la Scoala Primara Gheorghe Asachi din Iasi. Face inot de la varsta de 5 ani, la clubul sportiv TriSport si este antrenat de Florentin Luca.

„Clubul este infiintat recent, in anul 2020, grupa de performanta activeaza insa din 2018. Rares face parte din prima generatie de sportivi pe care eu si sotia mea am inceput sa o antrenam din dorinta de a face performanta si a dezvolta latura asta sportiva si in orasul Iasi. Este un copil foarte devotat si consider ca prima lui calitate in sport este dorinta de a se autodepasi la fiecare concurs. Se antreneaza de 5 ori pe saptamana si cel mai important este ca niciodata nu lipseste. Chiar si cand se simte rau stie ca o zi de pauza inseamna un antrenament in plus pentru adversari” i-a schitat Florentin, un portret robot, pentru aimx.ro.

Rares a facut parte din cea mai echilibrata si puternica serie de calificare. Nu l-a dezarmat acest lucru.

„L-a responsabilizat si l-a motivat sa isi doreasca si mai mult prima medalie de aur pe care o castiga un iesean la nationalele de inot. In inot nu exista o a doua sansa. Asta l-a facut sa domine cursa inca de la start” a mai punctat Florentin.

Elev si antrenor: Rares Sorocianu si Florentin Luca

„Mi-am dorit foarte mult sa fiu primul inotator al orasului Iasi care urca pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatul National. M-am antrenat in fiecare zi cu acest gand, iar la campionat, in timpul cursei, simteam ca ma dor toti muschii si ca o sa fac febra musculara. La finish am vazut ca eram primul, iar tabela mi-a confirmat ca am mai bun timp al probei” a rememorat Rares, pentru aimx.ro, cele 40 de secunde si 88 de sutimi care i-au asigurat succesul.

Glinta, Popovici si Adam Peaty se numara printre modelele ieseanului

„Robert Glinta si David Popovici, sunt cei mai buni inotatori romani, dar modelul meu pe care il urmaresc si pe canalul sau de youtube este Adam Peaty. Pe langa natatie, in timpul pe care il mai am liber dupa scoala si antrenamente, imi place sa petrec timp cu prietenii mei si sa fac diverse activitati: iesim cu bicicletele, ne dam cu skate-ul, jucam prinsa, ascunsa etc.” a adugat Rares Sorocianu.

Rares Sorocianu pe podium

Campionatul National de Inot pentru copii 10-11 ani a avut loc in weekend-ul 11-12 iunie la Brasov.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre un eveniment unic de alergare ce se va desfasura in Romania, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Ciprian Constantin Delean