Razvan Farkas alearga la Nationalele Austriei de 24 de ore de alergare

157

Campionatele Nationale ale Austriei de 24 de ore de alergare se desfasoara la acest sfarsit de saptamana in localitatea Bad Blumau. 94 de alergatori sunt la start. Printre ei se afla si Razvan Farkas. aimx.ro a stat de vorba cu ultramaratonistul in varsta de 36 de ani din Timisoara despre obiectivele sale si cum au decurs antrenamentele sale in timpul pandemiei de coronavirus.

Campionatele Nationale ale Austriei de 24 de ore de alergare se tin la Bad Blumau, o localitate aflata la aproximativ 700 de kilometri de Timisoara

Startul este programat sambata dimineata la ora 10, ora Austriei, ora 11, ora Romaniei. Se anunta o maxina de 26 de grade, sambata, in localitatea aflata in sud estul Austriei in apropierea granitelor cu Ungaria si Slovenia. Bad Blumau este raiul celor indragostiti de apele termale. Se alearga pe o bucla de 1181 de metri: 70 la suta din traseu este asfalt, iar restul un fel de pietris.

„As fi alergat cursa ca „barem” pentru Campionatul European, dar nu se mai tine, insa, sunt convins ca deja se va tine cont pentru Campionatul Mondial din mai 2021 de la Timisoara acolo unde imi doresc sa fiu din nou in echipa nationala. Voi alerga sa scot un rezultat cat mai bun si sub deviza imi vreau tricoul inapoi” , a declarat Razvan Farkas pentru aimx.ro.

Razvan Farkas: „Nu ma bat cu pumnul in piept ca voi face cine stie
ce

Razvan spune ca este pregatit de concurs, dar prefera sa fie precaut. „Va fi o cursa cu adevarat singura. Sunt fara echipa de suport, dar intr-un fel asta chiar ma face sa fiu mai concentrat. Dupa cursa de la Albi/Franta ( Campionatul Mondial) , eu am de reglat ceva cu mine. Si va fi cu atat mai bine daca trec singur prin cursa. Ca „ancora mentala” il am pe Shingo catelul de plus luat lui Iris (fetita lui Razvan) de la Albi.”

Alergatorul a vorbit si despre pregatirea in perioada de pandemie.

Razvan Farkas, Iris si Shingo 🙂

„Sunt de parere ca tot timpul solutia „maxima” este sa te adaptezi la ce iti rezerva viata. Si asta am facut si cu alergatul. Nu mai ieseam la turele lungi prin oras, ci doar bucle in apropierea casei. Pana la urma chiar am reusit sa leg de mai multe ori saptamani de 130 – 140km si nu am mai coborat din martie sub 100km pe saptamana, cu o singura exceptie.”

In prima jumatate a anului Razvan a strans 2700 de kilometri.

„Am incercat si cateva antrenamente mai tari: 15km cu 3:48, de doua ori 20km cu 3:59. Nu sunt timpi de elite la probele respective, dar pentru ultra e chiar bine si am reusit PB-uri atat pe semi, cat si pe maraton.
Am avut in program si cateva long runuri si am mai facut un long run de 100km in cadrul autism 24h /cursa virtuala. L-am luat ca un „un test” la 100km si am reusit sa termin in 8 ore si 28 de minute”
, a mai declarat timisoreanul pentru aimx.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanii care participa la Olympus Mythical Trail, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire