Timp excelent pentru Robert Hajnal. Inca nu se stie daca a castigat Olympus Mythical Trail

220

Robert Hajnal a terminat ultramaratonul Olympus Mythical Trail. Ultramaratonistul din Petrila, stabilit in Brasov, a ajuns la finish in 13 ore, 34 de minute si 51 de secunde. Organizatorii l-au dat la inceput pe locul al doilea, apoi au updatat clasamentul si l-au „urcat” pe prima pozitie.

Robert Hajnal :”Am mers bine! Sunt multumit! Nu am tinut cont de cum alearga cel din față”

Incertitudinea a fost creata dupa ce alergatorul grec Fotios Zisimopoulos, cel care a condus cursa, a gresit traseul spre final. El a ajuns la finish inaintea lui Robert, dar pe un alt traseu, mai scurt, si fara a mai avea 2 urcari scurte. Voluntarii aflati la intersectie nu l-au mai strigat ca a gresit directia si grecul si-a continuat nestingherit parcursul.

Robert Hajnal a aflat cu stupoare ca este pe primul loc cu un kilometru inainte de finish. Tot de la voluntari (grecul nu trecuse prin „zona”). Zisimopoulos a terminat in 12 ore 50 de minute, dar la ultimul CP diferenta dintre cei doi era de doar 12 minute. Organizatorii i-au trecut apoi timpul lui Robert. Decizia finala va fi luata in urmatoarele ore, atunci cand va avea loc si premierea.

Foto Arhiva: Robert Hajnal la Campionatul Mondial de Ultramaraton 2018, locul 15

Grecul stia un traseu care ajungea fix in acelasi loc, dar nu era cel corect. Eu nu pun presiune pe organizator. Astept sa vad decizia. Mai important decat cine e desemnat castigatorul Olympus Mythical Trail este recordul cursei. Am mers bine. Ma pregastisem pentru un timp de 13 ore 45, 13 ore 40 de minute. Nu prea am tinut cont de cum alearga baiatul din fata. Ma gandeam ca se va „taia” la un moment dat, dar a alergat foarte bine. Chiar daca nu se ratacea tot el ar fi castigat. Sunt linistit si astept sa vedem ce se decide la premiere!”, a declarat Robert Hajnal in exclusivitate pentru aimx.ro.

VOM REVENI CU DETALII. STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE!

Autor: Vlad Lucian Arhire