sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXRecord la 82 de ani: un fizician este cel mai batran finisher...

Record la 82 de ani: un fizician este cel mai batran finisher al Mondialului de Full IRONMAN, Kona

   S-a nascut pe 6 iunie 1930, in Oregon, Statele Unite ale Amercii. Lew Hollander este numele sau. De profesie este fizician. A terminat primul sau concurs de Iron Man la varsta de 55 de ani.

Lew Hollander a intrat in Cartea Recordurilor cu doua performante extraordinare: este cel mai batran om din lume care a terminat un triatlon. In acelasi timp este si cel mai varstnic om de pe glob care a ajuns la finish-ul Campionatului Mondial de Full IronMan, Kona,Hawaii. Hollander este un „OM POVESTE”. Are peste 3000 de curse la activ: alergare sau bicicleta. 60 dintre ele au fost competitii de triatlon. In 2015 a bifat a 25-a participare la Campionatul Mondial de Full IronMan,Kona, Hawaii. Nu a reusit atunci sa-l incheie.

La 82 de ani, Hollander a inotat 3,8 kilometri, a pedalat 180 de kilometri si a alergat 42,195 de kilometri la competitia suprema a triatlonistilor.

 Recordul de varsta pentru finish-ul legendarei curse din Hawaii l-a stabilit in 2012. La 82 de ani si 4 luni, Hollander ajungea la finish in 16 ore, 44 de minute si 52 de secunde ( inot:2 ore si 9 minute, bicicleta:7 ore, 44 de minute si 46 de secunde si alergare 6 ore,36 de minute si 59 de secunde). A sarbatorit trecerea liniei de sosire cu bratele ridicate. Prima care a mers sa-l felicite a fost castigatoarea de la feminin : Leanda Cave. 

Hollander s-a intors si in 2014, dar a abandonat dupa proba de inot. Timpul sau 2 ore, 2 minute si 16 secunde. A fost pentru prima data in cariera cand abandonat. Americanul a povestit pentru The Telegraph primele ore de dupa decizia luata:„Am mers la casa mea de pe malul oceanului si am baut cateva pahare de vin. Mi-am chemat iubirea vietii mele, in varsta de 70 de ani si i-am spus ca am sa scurtez distantele. Eram dezamagit ca am ajuns pentru prima data in viata sa abandonez. A doua zi dimineata am chemat-o si i-am transmis insa ca sunt gata sa merg la un nou Iron Man.” 

Lew HollanderLa 3 saptamani de la esec Lew Hollander s-a prezentat la startul concursului din Florida. L-a terminat in 15 ore. 

„Vreau sa traiesc pana la varsta de 120 de ani. Fiecare dintre noi suntem „loviti” de viata, dar castigatori sunt doar cei care se ridica”

 Ultima participare la Mondialul de Full IronMan, Kona Hawaii a fost in 2015. Hollander a fost singurul concurent de la categoria 85-89 de ani. Senzationalul sportiv a parcurs doar probele de inot (2.04.24) si bicicleta (8 ore si 4 minute). A anticipat ca nu va reusi sa ajunga in timpul limita de 17 ore si s-a retras inaintea alergarii.

De meserie fizician, americanul care va implini 88 de ani in vara a scris nenumarate lucrari stiintifice apreciate. A lucrat inclusiv in domeniul armelor atomice.

„Cand iti pierzi spiritul competitiv? Niciodata!!! Poti pierde doar ceva din rapiditate, agilitate…” 

Sfaturile lui Lew Hollander:

  • Esti ceea ce mananci!
  • Alearga in fiecare zi!
  • Antreneaza-te tare, traieste mult!
  • Implica-te social si ramai interesat de ce se intampla in jurul tau si in lume.
  • Trebuie sa ai o relatie fara stres.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE