Record national si calificare la Mondial pentru Liliana Dragomir la 50 de km alergare

238

Liliana Dragomir, 31 de ani, a spulberat recordul national la 50 de kilometri de alergare. Rezultatul a fost obtinut in cadrul Campionatului National de ultramaraton al Serbiei desfasurat la Palic, in nordul tarii. Traseul a fost o bucla de aproximativ 530 de metri pe care Liliana a fost nevoita sa o parcurga de 95 de ori. „Este cel mai important rezultat al carierei” a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro Liliana Dragomir.

Liliana Dragomir a alergat cei 50 de kilometri in 3 ore, 16 minute si 28 de secunde.

Sportiva nascuta in Caras Severin si legitimata la clubul CSU Arad si-a indeplinit baremul de calificare la Campionatul Mondial de 50 de kilometri, Taiwan. Alergatoarea a reusit in acelasi timp sa si corecteze recordul national cu 16 minute si 2 secunde. Vechea performanta era detinuta de Nicoleta Cioratn: 3.32.30.

„M-am gandit sa dobor recordul national, dar primul gand a fost sa termin cursa. A fost cea mai lunga distanta alergata in cariera mea. Sunt bucuroasa!!! Ma bucur ca mi-am depasit limitele. Asteptam sa ma doara picioarele mai mult :). Foarte multe ture le-am dus constant. Traseul a constituit si un avantaj pentru ca la fiecare 500 de metri puteam sa ma hidratez si sa ma alimentez cum trebuie. Totul a mers ca la carte”, a spus Liliana.

Startul s-a dat la ora 6 dimineata, pe o temperatura de 14 grade. Au existat si reprize de ploaie incepand cu kilometrul 30.

„M-a racorit ploaia. A fost un avantaj. Am avut si un moment mai dificil pe la km 46-47. Atunci am scazut ritmul. Un concurent de la 24 de ore a observat situatia prin care treceam si m-a incurajat. A alergat o tura cu mine si am reusit sa ies din „țăcăneală” revenind la ritmul de dinainte.”

Liliana Dragomir a reusit si un PB neoficial pe distanta maratonului. Ea a trecut la 42,195 km in aproximativ 2 ore si 44 de minute. La 50 de kilometri a avut un pace de 3 minute si 56 de secunde pe kilometru.

„Desi am spus ca nu alerg distante mai lungi de maraton trebuie sa iesim din zona de confort, sa ne provocam, iar astazi am invins toate limitele mele” a mai precizat alergatoarea pentru aimx.ro

Liliana Dragomir este profesoara de educatie fizica si sport in satul ei natal, Cornuțel, din Caraș Severin. Este antrenata chiar de catre sotul ei Calin Mihai Dragomir.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre cel mai rapid roman pe distanta de 400 de metri, aici!!!

AutorȘ Vlad Lucian Arhire