Robert Parge este cel mai rapid român pe distanța de 400 de metri!

166
Robert Parge este cel mai rapid român pe distanța de 400 de metri!
Robert Parge şi Kanizsay Lilla la Cluj Arena. cu Vali Hrisca

Robert Parge este cel mai rapid la 400 de metri cu o performanță de 45 de secunde și 59 de sutimi!

Robert Parge este cel mai rapid, a corectat vechiul record național ce data din data de 2 Iulie 2006 și care aparținea lui Ioan Vieru 45”60!

„Era in toamna anului 2015. Am alergat in primul meu concurs 48.73 la 400 metri. Adevarata performanta am inceput-o in 2016. Am intrat la facultate in Cluj. Am fost elev la un profil cu mate info intensiv.”

Robert Parge visa sa alerge si sa castige la nivel profesionist. 2018 a fost un alt an cu record pentru Robert! Robert Parge alerga la Viena pentru stabilirea obiectivelor in sezonul de sala, Robert si  antrenorul Vasile Bobos au planificat intrecerile din Austria si Turcia ca reper in pregatire.

Robert Parge transforma emotiile in energie care sa-l ajute in curse.

„Inainte si in timpul curselor nu ma motivez. Stiu ca sunt pregatit si vreau sa dau tot ce pot. Cand ma asez in block-start trec emotiile si ma concentrez pe cursa. Respect ce am stabilit cu antrenorul, tempoul de cursa si cat iese la final trebuie sa fie in obiectiv.”

Anul acesta Parge a câștigat la Serbia Open Indoor Meeeting.

Robert Parge este antrenat de Kanizsay Magdolna și s-a impus în proba de 400 metri de la Belgrad, în 47,39 secunde. Este al doilea cel mai bun timp al său din acest an. 

“Mă bucur pentru această victorie. Mi-am luat o oarecare revansă după seria pierdută la Campionatul Balcanic, când am alergat cu aceiași concurenți. Este o victorie și un rezultat bun, de moral, fiind ultima competiție înainte de Campionatul European de la Torun.”,  a declarat atletul legitimat la CSM București pentru Federația Română de Atletism. În 2021, Robert s-a mai impus în concursurile de la Mondeville (47,87) și București (48,38).

Pe AIMX citiți aici și despre record lui Rareș Andrei Toader la proba de aruncare a greutății!