Recordmanul Poloniei in Canalul Manecii a devenit primul om din lume care a traversat inot Marea Baltica

0
982

    Sebastian Karas a inceput inotul de pe plaja localitatii Kolobrzeg, un orasel de 40 de mii de locuitori din nordul Poloniei. Locul ales pentru finish a fost insula Bornholm ce apartine de Danemarca. Distanta inotata a fost de 62 de mile, echivalentul a 100 de kilometri.

 A traversat Marea Baltica in 28 de ore si 21 de minute

  Polonezul Sebastian Karas a devenit primul om de pe mapamond care a traversat inot Marea Baltica. Un alt exemplu de om care „se joaca” cu propriile limite. Tanarul in varsta de 26 de ani a inotat de unul singur distanta de 100 de kilometri intre tarmul Poloniei ( Kolobrzeg ) si insula daneza Bornholm. Aventura extrema a inceput luni seara la ora 19 si 9 minute. A atins malul danez marti aproape de miezul noptii, la ora 23 si 30 de minute. In acest interval a inotat 99,7 kilometri. Echipa sa de suport l-a insotit pe tot timpul deplasarii dintr-o barca. La fel ca in Canalul Manecii Sebastian Karas nu a avut niciun contact insa cu ambarcatiunea. Polonezul a ales sa poarte pe timpul inotului un costum de neopren. Alimentarea s-a facut din 40 in 40 de minute.

Cu 6 kilometri inainte de a ajunge pe tarmul danez inotatorul din Polonia a reusit sa depaseasca un moment extrem de dificil cauzat de epuizare.

” Suntem foarte bucurosi ca nu a cedat si a devenit primul om din lume care traverseaza inot Marea Baltica. Temperatura scazuta a apei a fost un alt aspect care a facut ca aceasta provocare sa fie extrema”, a declarat managerul sau.

Sebastian Karas este cel mai rapid polonez care a traversat Canalul Manecii. A inotat 41 de kilometri in 8 ore si 48 de minute.

Credit Photo: Facebook Extreme Baltic Challenge