Recorduri pentru atletii romani. Parge la 400 de metri si Novac la Sulita

620
Recorduri pentru atletii romani. Parge la 400 de metri si Novac la Sulita

Recorduri pentru atletii romani la doua concursuri internationale. Aruncatorul la sulita Alexandru Novac  a reusit la Nembro, in Italia  86,37 de metri, pentru un nou record national de seniori al Romaniei. Novac si-a imbunatatit vechiul record, (83,02 metri). Alexandru Novac este antrenat de Mihaela Melinte si va ataca peste o luna  Campionatele Europene din Berlin.

Recorduri pentru atletii romani! La reusita lui Novac se alatura si Robert Parge!

Robert Parge alerga in acest an, in Austria 47.02 un record national de tineret la 400m. Rezultatele lui Robert s-au imbunatatit si a ajuns acum la 45.84 in concursul de la Guadalajara. Robert a fost al doilea european dupa italianul Davide Re, in concursul castigat de Yousef KARAM din Kuweit. A fost o intrecere pentru victorie a sportivilor nascuti in 1993. Re a terminat pe doi cu 45.66. Karam s-a impus in 45.63. Pe trei a incheiat cubanezul Yoandys Alberto LESCAY in 45.68.

Robert Parge alearga 45.84 rezultat de referinta pentru Romania la sub 23 de ani

La Guadalajara au concurat si britanicul Dwayne COWAN (45.99) si Miloud LAREDJ. Algerianul a terminat in 46.46. Rezultate aici!

Luna trecuta Robert  a facut record national de tineret si a realizat baremul de participare la Campionatele Europene de Atletism din Berlin. Parge a alergat in ziua a doua a Internationalelor de atletism ale Romaniei.

Robert Parge a alergat in primul concurs in 48.73 la 400 metri. Adevarata performanta a inceput-o in 2016. A intrat la facultate in Cluj visa sa alerge si sa castige la nivel profesionist.

La capitolul rezultate Robert, anul trecut a ajuns in semifinalele europenelor de tineret. A fost cea mai buna perfomanta a sa. Semifinala la individual si finala la stafeta. Cu stafeta de 4×400 a fost in finala, cu loc 8, iar la individual a fost pe 14 la Bydgoszcz in Polonia.

 

Autor: Ovidiu Pețenghea