Revenire pentru români în etapele mondiale de schi alpinism.

0
620
Revenire pentru români în etapele mondiale de schi alpinism.

Revenire pentru Rareș Manea și Silviu Manea împreună cu mai tinerii sportivi selecționați în lotul național de schi alpinism la întreceri internaționale. Românii concurează în Elveția!

Revenire în competiție pentru cei 7 reprezentanți de top ai României la schi alpinism pe plan mondial.

Vor concura Silviu Manea, singurul sportiv de la Steaua și George Colțea la seniori, in timp ce George Jinga, Petruț Cotinghiu și Surdu Constantin, toti de la Dinamo, la juniori.

Revenire pentru români în etapele mondiale de schi alpinism.

”Mergem la întrecerile de Cupă Mondială. Concurăm la Verbier în Elveția și la o săptămână distanță la Flaine, în Franța. Apoi revenim în țară pentru Campionatul Național de Individual de la Bâlea Lac. Apoi vom avea 10 zile până la Mondialele din Andora. Am făcut o normă de control cu ei în Poiana Brașov și stau foarte bine!Mergem la top 10 la juniori în Cupa Mondială”-antrenor Rareș Manea

Pe 29 ianuarie este programată proba de Vertical la Verbier, apoi pe 31 este proba de Individual. Pe 5 februarie tricolorii vor concura la Sprint și a doua zi în proba de Individual. Obiectivul cel mai important este la Mondialul din Andora.

Anul trecut a fost o lovitură grea primită de lotul României participant la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane. George Jinga, omul de la care toata lumea astepta o medalie la schi alpinism, nu a mai făcut deplasarea din cauza varicelei. Nici antrenorul lotului national de schi alpinism, Rares Manea, nu a fost lângă sportivii săi. Din fericire antrenorul sportiv a depășit problemele dar încă nu este sută la sută să concureze la nivel internațional.

George Jinga a obținut în acest an titlul național la categoria sub 18 ani. A fost succes la Campionatul Național de vertical in cadrul concursului SKIMO Vertical Race AZUGA! Viorel Pălici s-a remarcat remarcat pe pârtia de schi Sorica. Steaua si Dinamo s-au aflat în lupta pentru trofee! Viorel Pălici a fost cel mai bun! La seniori Pălici a fost urmat de dinamovistul George Coltea. La Open pe doi a fost tanarul George Jinga. Top 3 la seniori a fost completat de colegul lui Pălici, Andrei Preda. La sub 20 de ani cel mai bine plasat a fost Constantin Surdu. Dinamovistul a fost urmat de Claudiu Stanciu de la Caraimanul Bucegi.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea