Alex Blejdea este campion la schi orientare. Victorie la start de 2021

174
Alex Blejdea este campion la schi orientare. Victorie la start de 2021

Alex Blejdea este campion la schi orientare. Orientarea-Schi este o disciplină atractivă, solicitantă din sporturile de iarnă. Necesită atât calităţi fizice, tehnice de schi fond, cât și strategie.


Alex Blejdea este campion la schi orientare fiindcă are calitaţi atât în tehnica de schi dar si abilitaţi în citirea si înţelegerea hărții de Orientare.


La această disciplină sportivul trebuie să aleagă dintre mai multe rute între două posturi de control, la o viteză ridicată de deplasare.

Alex Blejdea este campion la schi orientare. Victorie la start de 2021

”Anul 2021 pentru mine este un an cu multe planuri, în special pe plan sportiv. A început așa cum mi-am dorit! Campionatele Naționale de schi Orientare nu sunt deloc ușoare, cel puțin pentru mine, spun asta pentru că nu am reușit să mă antrenez corespunzător. Sunt fericit că am reușit să câștig ambele probe, Lungă și medie distanță. Au fost 2 probe tehnice, proba de Lungă Distanță a fost una ușoară pentru mine. Pot spune ca proba de medie distanță a fost una mai grea. Am reușit sa câștig această proba cu doar 16 secunde, dar îndeajuns să pot câștiga și această întrecere. ” -Alex Blejdea

Pentru Alex urmează peste două săptămâni campionatele de ștafetă, ștafetă Mixtă și Sprint schi Orientare.

”După întrecerile de iarnă mă voi concentra doar pe alergare. Vor urma mai multe competiți, atât la Orientare cât și alergare montană. În ambele ramuri sportive voi încerca să prind lotul pentru Campionatele Europene și Mondiale. Pe lângă activitatea sportivă, jobul este important pentru mine și vreau să mă dezvolt mai mult în acest domeniu. ”-Alex Blejdea

La Campionatul Național de Medie și Lungă Distanță Orientare-Schi. Andra Anghel este dublă campioană în cele două curse. Tandemul Blejdea-Anghel are acum în palmares și titlurile de câștigători ai Cupei României la Orientare-Schi 2021!

Pe AIMX aflați aici și alte vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea