Revoluţie în tenisul de masă. Campionatele Mondiale individuale pot dispărea

594

Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă ar putea ieşi din calendarul ITTF. Şefii Federaţiei Internaţionale se gândesc să înlocuiască Mondialele cu turnee Grand Smash, care să aibă importanţa Grand Slam-urilor din tenis.

Campionatele Mondiale pe echipe au fost din nou reprogramate

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis de masă, Steve Dainton, a dezvăluit că, de anul acesta, Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă ar putea fi înlocuite cu turnee mari „Grand Smash”.

„Studiem varianta a trei-patru turnee Grand Smash pe an, un model bazat pe cele patru turnee de Grand Slam din tenis (Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon, US Open). Vom fi în măsură să definim un campion mondial individual începând cu noile turnee Grand Smash”, a susţinut Dainton.

Turneele „Grand Smash”, dotate cu premii de până la trei milioane de dolari, fac parte din iniţiativa ITTF de a face acest sport mai prosper financiar, mai ales în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe, amânate din cauza pandemiei de COVID-19, au fost reprogramate provizoriu între 27 septembrie şi 4 octombrie în Coreea de Sud.

ITTF anunţase în prima fază că evenimentul, programat iniţial pentru luna martie la Busan, va avea loc în luna iunie. Varianta a ieşit însă din calcule după suspendarea tuturor evenimentelor şi activităţilor ITTF până la 30 iunie.

Cea mai bine clasată româncă în clasamentul ITTF este Bernadette Szocs (locul 26), în timp ce Elizabeta Samara este pe 34 în ierarhia mondială. În clasamentul băieţilor, cel mai bine stă Ovidiu Ionescu (locul 60), în timp ce Cristian Pletea este pe 85.

Pe AIMX puteti afla aici si cum a incheiat un triatlonist intrecerea in propria locuinta.

Credit foto: ittf.com