Rezultat de top obținut pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică

166
Rezultat de top obținut pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică

Rezultat de top obținut de echipa de gimnastică feminină a României. Tricolorele au obținut primul loc în calificări la Campionatul European de la Mersin.

Rezultat de top obținut de Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu în Turcia.

Din echipa României s-au calificat în finale sportivele: Larisa Iordache (sărituri, paralele, bârnă și sol. Ioana Stănciulescu va evolua în finala de la sărituri. Silviana Sfiringu va participa în finala de la bârnă. Antonia Duţă va evolua în finala de la sol.

Echipa României s-a calificat în finala de sâmbătă, după ce a obținut primul loc în calificările de joi.

Pe 18 decembrie -sunt calificări pentru junioare şi ceremonia de premiere pentru concursul pe echipe şi individual-compus la junioare.
Pe 19 decembrie este finala pe echipe la senioare.
Pe 20 decembrie sunt finale pe aparate pentru junioare şi senioare.

Campionatul European de la Mersin se încheie duminică. Echipa de senioare a României este formată din gimnastele de la Dinamo:  Larisa Iordache, Daniela Trică și Antonia Duţă.  Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu sunt selecționate de la Farul Constanţa.

Fetele sunt antrenate și supervizate de Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte și de Florin Cotuţiu.

În Turcia marcăm revenirea Larisei Iordache într-o competiţie continentală după o pauză îndelungată. Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale. Evoluția Larisei la Campionatele Naţionale de la Ploieşti nu a contat în clasament. A fost o verificare pentru multipla campioană. Larisa a fost notată cu 13,733 la bârnă, 13,567 la sol şi 14,367 sărituri, ultima fiind cea mai mare notă din competiţie.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri).

În concursul pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

Credit Comitetul Olimpic si Sportiv Roman și fotograf Emilia Nicolae

Pe AIMX aflați aici mai multe vești despre gimnastul Gabriel Burtănete