Dinamo lansează un program de educaţie prin activităţi extraşcolare la scrimă

113
Dinamo lansează un program de educaţie prin activităţi extraşcolare la scrimă

Dinamo lansează un proiect prin care să atragă atenția că scrima este o variantă pentru mișcare în mod organizat care poate aduce satisfacții și beneficii.

Dinamo lansează mesajul: ”Prin SCRIMĂ, un prezent sănătos, un viitor asigurat!”

Dinamo lansează un program de educaţie prin activităţi extraşcolare la scrimă

Clubul Sportiv Dinamo lansează un program de educaţie prin activităţi extraşcolare la nivelul secției de scrimă. Obiectivul este asigurarea unei educaţii serioase, complexe, pe plan educaţional, cultural, didactic şi sportiv. Programul se desfășoară sub coordonarea antrenorilor Cristian Lupu și Tiberiu Dolniceanu.

Clubul Dinamo şi-a  propus prin acest proiect, să promoveze, să instruiască şi să îndrume copiii cu talent în scrimă. Obiectivul este să aibă un mod de viaţă şi de învăţare corect. Se vor îmbina componenta de studiu individual cu practicarea sportului de masă şi a celui de performanţă.

Sunt așteptați copii, băieți și fete, născuți între 2011-2013, la sala de scrimă din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 7-9.

Secţia de scrimă a Clubului Sportiv Dinamo a apărut în 1954, în cadrul școlii de tinere talente numită „Tânărul Dinamovist”.

Au urmat primele medalii, cele de la Campionatele Mondiale, cu Dan Irimiciuc, în special (dar printre cei mai buni s-au mai aflat Mihai Frunză şi Ion Pantelimonescu).

O serioasă dovadă de confirmare a valorii scrimei de la Dinamo a fost dată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. Aurora Dan, împreună cu echipa României, a cucerit medalia olimpică de argint. Au urmat multe alte competiţii internaţionale unde sportivii dinamovişti au obţinut trofee importante.

Tiberiu Dolniceanu campion la sabie este implicat în noul proiect. Ieșeanul are în palmares trei medalii de bronz la Mondiale (în 2013, 2014 și 2015). Dolniceanu are o medalie de argint la Europene în 2015. A fost campion european în 2013. Cu echipa României, a fost vicecampion olimpic la Londra în 2012 și campion mondial în 2009!

Sursă Dinamo

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă

Autor: Ovidiu Pețenghea