vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMRezultat istoric pentru ciclismul romanesc. Vlad Dascalu e campion mondial la MTB

Rezultat istoric pentru ciclismul romanesc. Vlad Dascalu e campion mondial la MTB

Rezultat istoric pentru ciclismul romanesc. Vlad Dascalu a devenit vineri seara, in Canada, campion mondial la mountain bike, categoria sub 23 de ani. Vlad a obtinut conform Federatiei Romane de Ciclism si calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A fost a 30-a editie a Mondialelor, iar Dascalu a fost cel mai valoros dintre cei 77 de concurenti.

Vlad Dascalu a devenit primul campion mondial din istoria ciclismului romanesc. Performanta a fost obtinuta la Mont-Saint-Anne, Canada

rezultat istoric pentru ciclismul romanesc Vlad Dascalu a condus cursa cap-coada. A reusit sa se descurse excelent pe un traseu ud, pentru ca a plouat inaintea cursei. Vlad a concurat alaturi de cei mai puternici rideri din lume la U23. 77 de concurenti au fost in total la start. A terminat cele 6 bucle in timpul de 1 ora, 19 minute si 50 de secunde. Aavut un avans de aproape 2 minute fata de valorosul elvetian Filippo Colombo.

 Tanarul roman stabilit in Spania a primit felicitarile Federatiei Internationale de Ciclism, iar pasionatii de MTB l-au descris ca fiind „un extraterestru”. In dimineata cursei Vlad Dascalu s-a trezit la ora 7 cu cei de la controlul anti dopping in camera.

   Dascalu face un sezon de vis: a castigat 4 etape de Cupa Mondiala si a devenit si primul campion european din istoria ciclismului romanesc la sfarsitul lui iulie, in Cehia, la aceaasi categorie de varsta, 23 de ani.

 

REZUMAT VIDEO DE LA CURSA CARE I-A ADUS LUI VLAD DASCALU TITLUL DE CAMPION MONDIAL:

https://www.youtube.com/watch?v=AwLMm25Ggrg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1ZoOhIR1gfxsaAcl07JxVptHiKkRJ0rNpEveloqM8GufBMl8Xt4ulYrFQ

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE