Novac arunca sulita, urca pe podium si se antreneaza pentru Mondiale

337
Novac arunca sulita, urca pe podium si se antreneaza pentru Mondiale

Novac arunca sulita cu precizie, aduna rezultate de top si incheie evolutia din august multumit. Alexandru Novac  s-a impus la European Athletics Permint Meeting de la Madrid. Anterior, Alexandru Novac  s-a clasat pe locul trei la Meetingul atletic de la Bad Köstritz (Germania). “A fost un concurs foarte tare!”

 Novac arunca sulita pentru locul 1 la Motonet GP de la Espoo (Finlanda) la inceput de august. Bilantul acestei luni este facut chiar de Alexandru Novac pe AIMX!

Alexandru Novac participa in a doua jumatate a lunii august la o serie de concursuri in Europa. Sulitasul de la CSM Bucuresti se pregateste  pentru Campionatul Mondial de la Doha. Alex vrea sa realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Novac arunca sulita, urca pe podium si se antreneaza pentru Mondiale„Am concurat luna asta in Finlanda. Concurs care s-a incheiat cu brio. Am castigat. A urmat concursul din Germania. Am terminat pe 3. Tot un rezultat bun. A urmat concursul de la Madrid care a fost cel mai bun dintre toate. Am incheiat luna cu un concurs ok in Italia. Duminica plec in Bulgaria la Jocurile Balcanice de seniori si apoi ma pregatesc pentru Campionatele Mondiale.”-Alexandru Novac

Atletul a stabilit un nou record al Campionatelor Internaţionale de atletism ale Romaniei in proba de aruncare a sulitei, cu performanta de 83,42 metri. Rezultatul a fost obtinut pe Cluj Arena in acest an!

Pana la Campionatelor Mondiale de la Doha (Qatar), Alex va evolua la Pravets. In Bulgaria se va desfasura cea de-a 72-a editie a Jocurilor Balcanice de seniori. Intrecerile sunt programate pe 2-3 septembrie. La acesta competitie, Romania va fi reprezentata de  48 de atleti (27 la masculin si 21 la feminin).

Pe AIMX puteti sa cititi despre romanca implicata in trail running, alergare de sosea, duatloane, concursuri de sosea de bicicleta. Povestea ei este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea