Rezultat UNIC facut de Robert Glinta si Paul Catalin Ungur, la inot in SUA!

842
Rezultat UNIC facut de Robert Glinta si Paul Catalin Ungur, la inot in SUA!

Robert Glinta si Paul Catalin Ungur inoata senzational in SUA! Cei doi studenti s-au reintalnit dupa victoria lui Ungur, cu Utah, de la concursul din Salt Lake City. A fost atunci ultima  intrecere doar intre cele  doua facultati pentru care concureaza cei doi romani. Paul Catalin Ungur participa pentru Utah, iar Robert Andrei  Glinta la USC- University of South California.

Robert Glinta si Paul Catalin Ungur au concurat in primul weekend din martie.

La concursul conferintei Pac12 au participat toate echipele universitare: UTAH, USC, CAL, Arizona, ASU, STANFORD. 

„Din conferinta Pac12  fac parte USC, Utah, U. of Arizona, Arizona State, Stanford si Cal Berkley. Aceste universitati se intrec in probele individuale si de stafeta pentru puncte in clasamentul general.” -Robert Glinta

Robert Glinta si Paul Catalin Ungur au participat la ultimul  examen inainte de Nationalele americanilor. Facultatile isi incheie sezonul dupa Pac12.

„Chiar daca in majoritatea probelor batalia se desfasoara intre Cal si Stanford, ele conducand deocamdata in clasament si celelalte echipe au un cuvant de spus in cateva probe.”-Robert Glinta

Robert  Glinta  s-a incalzit cu un loc 3 cu stafeta USC la 200Medley. Robert a inotat impreuna cu Vissering Carsten, Santo Condorelli si Ralf Tribuntsov.

„In proba individuala de 100 yarzi spate care s-a desfasurat in a treia zi de concurs, a avut loc un rezultat unic! Nu s-a mai intamplat pana acum in istoria acestei competitii. 3 sportivi au iesit la egalitate pe cea mai inalta treapta a podiumului. Dintre acesti sportivi facem parte eu, Catalin Ungur si Ralf Tribuntsov, coleg al echipei mele de la USC. Cu totii am incheiat proba cu timpul 45.52 secunde.”

Robert Glinta a obtinut si locul doi in proba de 200y spate, cu timpul de 1:40:57! A fost a treia aparitie in top 3  la aceasta editie a Campionatului Pac-12 pentru reprezentantul  Universitatii California de Sud, după locul trei cu stafeta USC, in proba de 200y mixt, si locul I, in proba de 100y spate. Momentul unic egalitatea in trei a fost impartasit cu prietenul Catalin Ungur si cu estonianul  Ralf Tribuntsov, inotator nascut in Danemarca la Silkeborg.

In programul americanilor urmeaza Nationalele in perioada 22-25  martie.

Autor: Ovidiu Pețenghea