Rezultate istorice pentru Romania obtinute de Vlad Dascalu

527

Rezultate istorice obtinute de Vlad Dascalu in Cupa Mondiala de MTB XCO. Vlad a castigat pentru a patra oara in cariera o etapa de Cupa Mondiala la categoria sub 23 de ani. Trei victorii a reusit doar in acest sezon. Ultima, astazi la Les Gets, in Franta. „Nimeni nu a mai obtinut astfel de victorii” a declarat pentru aimx.ro Catalin Spranceana, vicepresedintele Federatiei Romane de Ciclism.

Vlad Dascalu reuseste rezultate istorice pentru ciclismul romanesc si face un sezon de vis: a castigat etapele din Cehia, Andorra si Franta

Vlad Dascalu rezultate istorice Succesul din Franta inseamna a 4-a victorie din cariera in Cupa Mondiala sub 23 de ani. „Este un baiat foarte, foarte, foarte serios. Este focusat pe obiectivele lui. Nu se abate de la planul de antrenament, de nutritie. Are grija sa se odihneasca. Este ca un matematician. Pentru el performanta este pe primul plan. E „ceas elvetian”, il caracterizeaza Catalin Spranceana.

In cursele de XCO riderii „alearga” pe bucle intre 4 si 6 kilometri. Saptamana viitoare Vlad Dascalu vine la Campionatele Nationale de XCO de la Herneacova,in Timis. Apoi va pleca la Campionatul European de la BRNO, unde are mari sanse sa castige titlul la sub 23 de ani.

Vlad Dascalu este si in „carti” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo impreuna cu Lucian Logigan si Ede Molnar.

Vlad Dascalu este nascut la Falticeni, Vlad a plecat in Spania impreuna cu parintii

.„Am incercat si fotbalul, dar nu mi-a placut. Sincer nu eram nici foarte bun. Un prieten mi-a sugerat insa ciclismul”a povestit pentru aimx.ro Vlad in urma cu 2 ani. A inceput in urma cu 7 ani cu down-hill, iar dupa un an si jumatate a trecut la MTB.

SUNT UN SPORTIV DESTUL DE TEHNIC PENTRU CA AM VENIT DIN DOWN HILL, O DISCIPLINA IN CARE ESTE MULT MAI GREU CEL PUTIN PE COBORARI. SUNT UN TIP DESTUL DE LINISTIT, NU MA STRESEZ PREA MULT SI INTOTDEAUNA AM O ATITUDINE POZITIVA.”-VLAD DASCALU

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Traian Olinici