Rezultate KM Vertical Balea Lac, provocatoarea cursă din Făgăraș

150

KM Vertical Balea Lac a ajuns in acest an la editia a saptea. Este o competitie care te „transporta” pe o distanta de doar 5 kilometri prin peisajul fabulos din Fagaras, de la Balea Cascada pana in Saua Doamnei la 2050 de metri. Diferenta de nivel este insa una considerabila: 1000 de metri. Nu a fost zapada ca in alti ani, dar la editia 2022 s-a impus un concurent obisnuit cu zapada: cel mai valoros schi fondist al Romaniei din ultimele doua decenii, Paul Pepene. Concursul feminin a fost castigat de Adriana Plosnita, una dintre „veteranele” KM Vertical Balea Lac.

Pepene castiga! Recordul lui Palici ramane in picioare

Paul Pepene s-a impus sambata, 11 iunie, la cea de-a saptea editie a KM Vertical Balea Lac. Startul s-a dat la ora 9 dimineata, de la cabana Balea Cascada.

Pepene, prezent la ultimele 4 editii ale Jocurilor Olimpice de Iarna in proba de schi fond, a ajuns la finish in 45 de minute si 17 secunde. Dinamovistul a fost urmat de un alt sportiv al clubului alb-rosu, George Jinga, specialist in schi alpinism. Jinga a avut un timp de 47 de minute si 32 de secunde. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de tanarul Alexandro Stroia, 48.58.

Paul Pepene la Jocurile Olimpice de Iarna, Beijing 2022 – locul 30 in proba de 15 km clasic

Recordul competitiei dateaza din 2017, atunci cand Viorel Palici se impunea cu 43 de minute si 19 secunde.

Adriana Plosnita, castigatoarea KM Vertical Balea Lac: „A fost mereu o provocare pentru mine încercând în fiecare an sa îmi bat timpul din anul precedent”

Adriana Plosnita a vorbit pentru aimx.ro despre experienta traita la un concurs unde se simte si este „de-a casei”.

Adriana Plosnita, finish in 2022

„Încă de anul trecut îmi doream sa scot sub 1h, dar date fiind condițiile meteo de anul trecut, cu multa zapada nu am reusit. În acest an vremea se anunța ploioasa, și nu aveam foarte mari așteptări. Surpriza! Totul a mers ok, m-am simțit foarte bine pe traseu și am reușit sa îmi mențin ritmul și sa reusesc sub 1h, mai exact 56 de minute si 33 de secunde. Cursa este foarte spectaculoasa din mai multe puncte de vedere: Transfagarasanul, crestele Făgărașului și finishul, în urcare, pe scările din zapada din Curmătura Bâlii 2050m( Șaua Doamnei). În fiecare an peisajul a fost diferit.”

Adriana a fost secondata de Viorica Malai 1:00:11, iar Mara Voicu a ajuns pe locul 3, cu 1:04:25.

Podium feminin KM Vertical Balea Lac 2022

„Porțiunea mea preferata este ultima urcare, de la Refugiul Salvamont în Șaua Doamnei, cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasa”, a mai punctat castigatoarea la feminin de la KM Vertical Balea Lac.

61 de baieti si 19 fet au fost la start.

Rezultatele complete le gasiti, AICI!!!

Tot pe aimx.ro puteti citi si povestea recordului national la 12 ore de alergare, aici!!!

Credit Photo: Cristian Nistor – COSR/TEam Romania, Adrian Plosnita, KM Vertical Balea Lac Facebook

Autor: Vlad Lucian Arhire