Rezultate pentru români la Mondialul de Biatlon din Slovenia

0
760
Rezultate pentru români la Mondialul de Biatlon din Slovenia

Rezultate pentru români la Mondialul de Biatlon din Slovenia. La Pokljuka, George Buta i-a întrecut pe Antonio Raul Flore şi pe Cornel Puchianu. Biatlonistul suedez Martin Ponsiluoma a devenit campion mondial în proba masculină de sprint, pe distanța de 10 kilometri.

Rezultate pentru români la Mondialul de Biatlon programat la Pokljuka.

Rezultate pentru români la Mondialul de Biatlon din Slovenia

George Buta a fost cel mai bine plasat tricolor, a terminat pe 60. Antonio Raul Flore a încheiat pe 82. Puchianu a fost al 85-lea la (+3:27.0) de Martin Ponsiluoma. Pentru suedez este prima victorie la acest nivel. Francezii Simon Desthieux (+11,2 seceunde, fără ratare la tir) şi Emilien Jacquelin (+12,9/1) au completat top 3.

Luna trecută Cornel Puchianu, 31 de ani, a fost cel mai bine clasat român în proba individuală – 20 de kilometri de la Campionatul European de Biathlon. Polonia a găzduit competiția în perioada 24-31 ianuarie. Cornel Puchianu a incheiat concursul pe locul 29 dupa 4 ratari in poligon.

La concursul individual din cadrul Campionatului European de Biathlon 138 de concurenti au luat startul si au ajuns la finish. Printre ei si cei 4 romani Cornel Puchianu, George Buta, George Coltea si Raul Flore. Conditiile de pe traseu nu au fost tocmai ideale.

Puchianu a fost cel mai bine clasat roman in concurs. A terminat pe 29 proba de 20 de kilometri cu 4 treceri prin poligon. A avut 4 ratari: una in pozitia culcat si trei „in picioare”. Puchianu a avut un timp de 56 de minute si 34 de secunde, la 4 minute de 30 de campionul european, letonul RASTORGUJEVS Andrejs.

„A fost o cursa foarte grea, dar pe mine ma avantajeaza astfel de curse dificile. S-a alergat foarte tare si cam asta e tendinta in ultimii ani: se fuge din ce in ce mai tare. S-a schimbat si „garda”. Au aparut nume noi in circuit si toti au dorinta de afirmare”. Cornel Puchianu

Pe AIMX aflati aici si despre calificarea Danei Popescu Seleusan in viitorul sezon al Cupei Mondiale la Snowboard.

Autor Ovidiu Pețenghea