Mortila are cele mai multe victorii din Romania la Snowboard

151
Mortila are cele mai multe victorii din Romania la Snowboard

Mortila are cele mai multe succese, podiumuri si cele mai multe Top 10 la intrecerile de snowboard din radul concurentilor romani. La Campionatele Mondiale de Snowboard are 11 starturi fiind la egalitate cu Adrian Teodorescu.

Mortila are in palmares de acum 25 de clasari pe podium la intrecerile de snowboard. La peste 40 de ani continua sa reprezinte Romania pe plan international.

”In plan local, in cei 25 de ani n-am primit niciodata niciun fel de sprijin din partea autoritatilor locale , niciun culoar de antrenament ,absolut NIMIC ,ba dimpotriva!”- Toma Andrei Mortila Zaharescu

Ultima cursa din sezonul precedent a fost in 7 februarie 2020, iar prima in acest sezon in 3 februarie 2021, la aproape 1 an diferenta. Pandemia le-a afectat antrenamentele sportivilor romani, dar participarea lor pe plan international a continuat

”30 % din competitii au fost anulate, problema principala este deplasarea pana la competitiile respective. Ma bucur foarte tare pentru cel de al 25- lea podium. Vine dupa o experienta in snowboarding de 3 decenii.”

Mortila are cele mai multe victorii din Romania la Snowboard
Toma Ridertoma Mortila foto dreapta

Mortila a inceput sa concureze in 1988. In 1994 a participat la prima competitie Open. In 1995 a fost la primul Campionat National de Snowboard.

” In 1998 a fost prima competitie oficiala din Romania, Cupa FRSB. Au urmat Campionatele Nationale ale Romaniei organizate de FRSB in 1999. In 2000 am debutat la prima competitie FIS de snowboard in Cupa Europei , iar in 2001 la Campionatul Mondial de Snowboard.”

Mortila are 126 de starturi in 21 de ani in competitiile FIS de Snowboard!

”Ma bucur ca nivelul meu este unul destul de bun. In Clasamentul FIS sunt in Top 100 chiar si in acest sezon 2021. Trebuie sa mentionez cateva lucruri in ceea ce priveste participarea la competitii. In primul rand motivatia. In acest moment aceasta experienta acumulata in ultimii 30 de ani ,ma straduiesc sa o transmit mai departe in calitatea mea de antrenor. Cu aceasta pasiune pentru snowboard am reusit sa cresc cateva generatii si indiferent de ce rezultate am obtinut am contribuit la cresterea si dezvoltarea unor rideri. Sunt sportivi care au reusit sa participe in Cupa Mondiala si la Campionatele Mondiale de Snowboard. Conceptul meu de dezvoltare a snowboardingului a fost ca Snow Academy Sinaia sa ajute orice alt sportiv indiferent ce club reprezinta”- Toma Ridertoma Mortila

In ultimii ani Mortila a antrenat sportivi de la AS Schi Club Predeal , CS Carpati Sinaia si Clubul Sportiv Azuga. El este legitimat la CSO Sinaia! In competitiile FIS a obtinut 8 victorii, 25 de podiumuri si 51 de clasari in Top 10!

”Programul pentru acest sezon este incert. As vrea sa particip la o etapa de Cupa Mondiala avand in vedere ca sunt calificat. Vreau sa particip la inca 2-3 competitii pentru obtinerea punctelor necesare calificarii in Cupa Mondiala in sezonul 2022 .”

Pe AIMX aflati aici si despre calificarea Danei Popescu Seleusan in viitorul sezon al Cupei Mondiale la Snowboard.

Autor Ovidiu Pețenghea