RICHARD DONOVAN – OMUL CARE A ALERGAT 7 MARATOANE, PE 7 CONTINENTE, SUB 120 DE ORE

0
1293
Richard Donovan 1
Richard Donovan 2

   

  Richard Donovan este un „monstru” care pare capabil sa devoreze orice distanta, in alergare. Irlandezul, in varsta de 50 de ani, a stabilit o performanta fabuloasa reusind sa alerge cate un maraton pe toate continentele in mai putin de 5 zile. Donovan este, astfel, detinatorul recordului mondial si in prezent, printre altele,  directorul sportiv al unei competitii care asigura logistica maratonistilor ce doresc sa ia startul in 7 zile consecutive la cate un maraton pe cele 7 continente.

[clear]

 

4 zile, 22 de ore si 3 minute

  De profesie economist, Richard Donovan este singurul om de pe glob care a reusit sa alerge 7 maratoane, cate unul pe fiecare dintre continente, in mai putin de 5 zile. Aventura irlandezului Richard Donovan a inceput pe 1 februarie 2012, la Polul Sud, pe cand avea 46 de ani. Donovan venea dupa un alt record: 5 zile, 10 ore si 8 minute, dar tinta sa era sa coboare sub 120 de ore. De aceea si-a planificat minutios aceasta noua incercare pe care a considerat-o si o provocare din punct de vedere logistic, pe langa efortul urias depus, epuizarea resimtita din cauza lipsei somnului, dar si diferentele de temperatura greu de suportat de corpul uman. Dupa Antarctica traseul ultramaratonistului a bifat urmatoarele opriri: Cape Town, Africa de Sud, Sao Paolo, Brazilia, Orlando, Statele Unite, Londra, Marea Britanie,Honk Kong si Sydney, Australia.

 7 ZILE DE 7 ORI

Richard Donovan 3World Marathon Challenge este competitia al carei director sportiv este nimeni altul decat experimentatul Richard Donovan. W.M.C. se desfasoara, din 2015, la inceputul fiecarui an, in luna ianuarie. Evenimentul ofera posibilitatea de a parcurge intr-un timp record, 7 maratoane, cate unul pe fiecare din cele 7 continente, in 7 zile consecutive, contra unei taxe, insa, deloc modice :  36 de mii de euro.

Proiectul este unul incitant, in care maratonistii au de depasit pe langa propriile limite,  diferente de temperatura de pana la 50 de grade, sa suporte un zbor de 38 de mii de kilometri, dar si sa se adapteze la diferentele de fus orar de pe o zi pe alta.

Primul maraton se desfasoara in Antarctica, cel mai rece loc de pe mapamond, la Union Glacer, un camping deschis doar pe timpul verii arctice, intre noiembrie si ianuarie. Etapa a doua este programata pe continentul sud-american, in statul Chile, la Punta Arenas, cel mai sudic oras din lume.

Pentru a treia zi maratonistii se muta la Miami, dar nu pentru a sta la plaja, ci pentru a inghiti alti 42 de km si 195 de metri. Dupa un zbor peste Atlantic, maratonistii alearga a patra etapa, in Europa, la Madrid, unde trebuie sa se obisnuiasca, din nou, cu o temperature mai scazuta. Al cincilea maraton este programat la Marrakech, pe continental african, in Maroc .Asia este al saselea continent vizitat de “alergatorii de fier”, iar orasul ales este….Dubai, ati ghicit!!!

Ultima etapa a World Marathon Challenge se desfasoara in Australia, la Sydney, un oras cu aproape 5 milioane de locuitori, unde maratonistii vor avea de suportat cea mai ridicata temperatura din circuit:  25 de grade.

 

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.