Robert Glinta e responsabil si constiincios. Inotatorul roman se antreneaza in casa

144
Robert Glinta e responsabil si constiincios. Inotatorul roman se antreneaza in casa

Robert Glinta e acasa, se antreneaza si incearca pe cat posibil sa isi mentina rutina si disciplina care l-au transformat in primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Un interviu oferit pentru FRNPM.

Robert Glinta e acasa, alaturi de familie. Pandemia de coronavirus il tine departe de un loc atat de drag lui: bazinul de inot. Dar asta nu inseamna ca Robert nu se poate pregati.

Robert Glinta: “Sa privim cu totii aceasta perioada dificila ca pe o oportunitate de a privi in profunzime lucrurile care conteaza cu adevarat!”

Robert Glinta e responsabil si constiincios. Inotatorul roman se antreneaza in casa

Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern a facut o incursiune acasa la Robert Glinta!

”Imi petrec aceasta perioada acasa, la parintii mei, unde imi continui pregatirea fizica pe uscat impreuna cu tatal meu. Incerc pe cat posibil sa imi mentin rutina si disciplina pentru a-mi pastra mentalitatea pe care o aveam inainte. In acest fel am grija si de sanatatea psihica pentru a avea rabdare si pentru a fi perseverent chiar si in conditiile date.”-Robert Glinta

Cu ajutorul unui simulator pus la dispozitie de Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern, Robert Glinta isi continua antrenamentele, pe uscat. Dorul de bazin persista!


”Ma afecteaza destul de tare, categoric. Insa prin prisma simulatorului procurat de federatie, si de care dispun in momentul de fata, incerc sa reduc la minim regresul care se formeaza in aceasta perioada din lipsa antrenamentelor propriu-zise in bazin. De asemenea, pregatirea fizica pe uscat continua. Din punct de vedere al capacitatii organismului de a face fata efortului intensiv, incerc nu doar sa ma mentin, ba chiar sa ma imbunatatesc. Este doar o chestiune de adaptare la niste conditii noi de pregatire pana totul revine la normal.”-Robert Glinta

Robert Glinta e responsabil si constiincios. Inotatorul roman se antreneaza in casa

Intre sesiunile de pregatire, Robert Glinta a vorbit si despre amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru site-ul oficial al Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern.


”Amanarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie inteleapta pe care cu totii o asteptam, avand in vedere consecintele negative aduse de aceasta pandemie. Sunt convins ca nu a fost o decizie usor de concluzionat pentru organizatori, insa eu ma bucur ca aceasta editie a Jocurilor Olimpice a fost amanata si nu anulata. Voi incerca sa profit din plin de acest an in plus de pregatire.”-Robert Glinta

Robert Glinta e cu gandul la Jocurile Olimpice! Pentru acest an Robert isi doreste ca totul sa revina la normal!

Robert Glinta e responsabil si constiincios. Inotatorul roman se antreneaza in casa

”Mai mult decat atat, imi doresc ca felul in care oamenii se vor intoarce la vietile si obiceiurile lor sa fie unul imbunatatit, mai plin de intelepciune si intelegere fata de consecintele actiunilor lor. Sper sa privim cu totii aceasta perioada dificila ca pe o oportunitate de a privi in profunzime lucrurile care conteaza cu adevarat si sa ne reevaluam comportamentul.”-Robert Glinta

Pe AIMX aflati AICI care este obiectivul Denisei Dragomir. Sportiva a fost invitata emisiunii „LIVE AIMX”. Intregul dialog cu moderatorul Vlad Lucian Arhire il gasiti pe pagina de facebook aimx.ro la data de 4 aprilie.