Robert Glinta are ca obiectiv o medalie la Campionatul Mondial de Natatie

502

Robert Glinta se pregateste in aceste zile in bazinul olimpic de la Izvorani. Pe 10 iulie va pleca in Coreea de Sud la Campionatul Mondial de Natatie. Are ca obiectiv cucerirea unei medalii. Robert va participa in probele de 50 si 100 de metri spate. El este primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. 

    Silviu Anastase, antrenorul lui Robert Glinta, este increzator ca sportivul poate castiga o medalie la Campionatul Mondial de Natatie din Coreea de Sud

Robert se pregateste sub supravegherea atenta a lui Silviu Anastase la bazinul olimpic de la Izvorani. Si-a ales al doilea culoar de la margine pentru antrenamentul de joi dimineata. „Cand se antreneaza sportivii olimpici in bazin nu mai intra nimeni. Am impus aceasta regula tocmai ca sportivii sa beneficieze de tot confortul”, spune presedintele COSR Mihai Covaliu.

Robert este supravegheat permament, printr-un cip, care transmite intr-un laptop toti parametrii corpului in timpul efortului. Inotatorul va pleca in Coreea de Sud, saptamana viitoare, pe 10 iulie. pentru a avea timp sa se acomodeze cu fusul orar. Probele sunt programate pentru 22,23 si 27,28. „Avem obiectiv o medalie. Mai plauzibil este in proba de 50 de metri spate, dar si la 100 se poate. Mai sunt cateva detalii de pus la punct la 100”, a precizat Silviu Anastase.

VIDEO: Antrenament Robert Glinta inainte de Campionatul Mondial de Natatie 

 

Despre Robert Glinta: 

  • a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu timpul de 53.70 ( 100 m). Baremul olimpic este 53.85.
  • la 22 de ani Jocurile Olimpice de la Tokyo vor insemna a doua participare la cea mai importanta competitie de pe glob. Glinta s-a clasat pe 8 in finala de la RIO (100 metri spate)
  •  detine recordurile nationale la 50, 100 și 200 metri spate. Fost campion mondial de juniori la 100 metri spate, Robert este vicecampion european de seniori, la 50 metri spate.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Swim Swam