Maratonistul Frank Meza, 70 de ani, acuzat ca a trisat la MaratonuL Los Angeles a fost gasit mort

609

Maratonistul Frank Meza se afla in mijlocul unui scandal cu privire la rezultatul fantastic obtinut la Maratonul Los Angeles, martie 2019. Meza stabilise un nou record mondial pentru categoria sa de varsta, +70, pe distanta maratonului. Alergatorul a oprit cronometrul dupa 2 ore, 53 de minute si 10 secunde. La inceputul acestei saptamani oficialii Maratonului Los Angeles l-au descalificat si i-au acordat locul intai celui de-al doilea clasat.

Maratonistul Frank Meza era de profesie doctor. Era una din figurile cunoscute ale comunitatii de alergatori din Los Angeles

maratonistul Frank MezaMeza era fondatorul clubului Aztlan Track Club infiintat in 1974. In acelasi timp el antrena atleti pentru cross country la un liceu din Los Angeles. La doar cateva zile de la descalificare alergatorul a fost gasit mort. Corpul sau a fost descoperit joi dimineata pe malul raului din Los Angeles, in zona parcului Cypress. Politia investigheaza tragedia. Conform primelor informatii nu ar fi vorba de inec. 

Maratonistul Frank Meza uimise pe toata lumea in luna martie cu timpul obtinut. A doua persoana la categoria sa de varsta a trecut linia de sosire in 4 ore, 10 minute si 7 secunde, la aproape o ora si 20 de minute distanta. Dupa ce au fost studiate imaginile VIDEO s-a descoperit ca atletul in varsta de 70 de ani lipseste o buna parte din timp de pe traseu. Se vede cum paraseste traseul si apare in alt loc. Meza a negat imediat faptul ca a trisat si a declarat ca a parasit cursa pentru a cauta cea mai apropiata toaleta.

Tot pe aimx.ro puteti citi si concluziile lui Andrei Gligor dupa ce a incheiat 7 ultramaratoane pe 7 continente, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: LA Times, marathoninvestigation.com