Robert Hajnal intra in scena vineri la UTMB:”Incerc sa nu pun presiune pe mine”

258

  Robert Hajnal se intoarce la Chamonix la aproape un an distanta de la cea mai buna performanta a carierei: locul 2 in proba regina (170 de kilometri, cu 10000 de metri diferenta de nivel). Startul cursei va avea loc vineri seara la ora 20, ora Romaniei. Ultramaratonistul a anuntat intr-o interventie in direct pe pagina sa de socializare ca se simte mai in forma ca anul trecut si mai fit.

  Robert Hajnal vrea sa-si imbunatateasca in 2019 timpul care i-a adus locul 2 anul trecut: 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde.

 Jurnalistii de la I RUN FAR l-au intervievat pe Robert Hajnal cu doar cateva zile inainte de startul concursului. Au descoperit un tip relaxat si pe „modul” chill. „Am ajuns de ceva timp aici in Chamonix. Am avut timp sa stau in piscina si sa privesc spre Mont Blanc. O priveliste extraordinara. Incerc sa nu pun presiune pe mine. Este insa dificil”.

Alergatorul spune ca si-a invatat lectiile la UTMB:”Sa mananc mai mult, sa ma imbrac bine, in functie de conditiile meteo si sa am rabdare. In capul meu UTMB este o cursa a testoaselor. Daca vrei sa castigi fii tu o testoasa, cel putin jumatate din cursa. Ma gandesc insa sa tin mai aproape de cei mai rapizi alergatori in prima jumatate si in acelasi timp sa-mi pastrez rezervele pentru partea a doua. Cred ca am un punct forte important: am facut traseul de 8 ori in antrenamente si in concursuri. Stiu exact unde trebuie sa alerg si unde sa incetinesc…”

Robert Hajnal despre obiectivul la UTMB: „Un top 5 ar fi un vis, iar un top 10 ar fi perfect”

„Nu ma gandesc sa castig. Obiectivul meu este sa am un timp mai bun ca anul trecut. Stiu ca asta mi-ar putea aduce o pozitie mai buna. Un top 5 ar fi un vis, iar un top 10 ar fi perfect”.

In 2018 Robert Hajnal a fost tot timpul in fata, in top 30. Dupa kilometrul 70 a intrat in primii 10 alergatori si a continuat sa urce constant. La kilometrul 136, La Giete, Robert Hajnal a trecut pe locul al doilea in clasament. Nu l-a mai cedat pana la final.

Robert le-a spus celor de la I Run Far si de gandul care i-a incoltit in minte:„Ma gandesc sa ma concentrez in totalitate pe alergare. Acesta sa fie principalul meu motiv pentru care ma trezesc in fiecare dimineata”.

Tot pe aimx.ro puteti citi si depsre prima stafeta din Romania care a traversat Canalul Manecii inot, aici!!!

Credit Photo: UTMB, Prozis