Robert Hajnal alearga pe „taramul zeilor” la Olympus Mythical Trail, Grecia

306

Olympus Mythical Trail este una dintre competitiile rare ale pandemiei de coronavirus pe care inca o mai traversam. 100 de kilometri, cu 6840 de metri diferenta de nivel are traseul concursului. 200 de alergatori sunt inscrisi. 5 la suta dintre ei sunt romani. Ultramaratonistul Robert Hajnal, locul 2 la UTMB in 2018, este unul dintre marii favoriti ai competiei: „Imi era dor in primul rand de un concurs. Toate celelalte sunt un bonus”, a declarat Robert pentru aimx.ro.

Robert Hajnal: „Am facut tot traseul in antrenament. Sunt multe portiuni care seamana cu traseele din Bucegi”

Olympus Mythical Trail se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani. Startul este la miezul noptii de vineri spre sambata. Timpul limita pentru a ajunge la finish este de 30 de ore. Traseul este in jurul muntelui Olimp, cu impunatorul varf Mytikas , 2918 metri, pe care mai exista palcuri de zapada. Startul si finishul sunt programate in pitorescul oras Litochoro. Localitatea, desi una turistica, si-a pastrat si farmecul traditional.

Robert Hajnal, break time in Grecia

Robert Hajnal a ajuns de doua saptamani in Grecia. Este pentru prima data cand se afla in aceasta tara.

„Am intrat in contact pana acum cu oameni care au aceeasi pasiune ca si mine: muntele. Mi-am facut o parere foarte buna fata de greci. Sunt foarte primitori si foarte incantati ca vin romani la ei. Am intalnit multi greci care au facut studii la noi in tara si care au avut tangenta cu noi si care erau incantati de Romania, de peisajele de la noi”, a declarat Robert pentru aimx.ro.

In cele doua saptamani de cand se afla in Grecia Robert a parcurs si tot traseul ultramaratonului. A dat peste caldura foarte mare ( la fel va fi si weekendul acesta, cu maxime de pana la 35 de grade) si umiditate.

„Am facut tot traseul in antrenament. Seamana cu Maraton 7500, cu multe portiuni din Bugeci. Este mai potrivit pentru o persoana careia ii place sa urce pe munte, nu este deloc alergabil, dar imi place.”

Robert Hajnal:”Am venit pentru un rezultat cat mai bun. M-am antrenat pentru Olympus in toata perioada pandemiei”

Pentru Robert Hajnal este al doilea ultramaraton din acest an. S-a aflat si la startul competitiei Transgrancanaria. Nu a reusit insa sa ajunga la finish.

„M-am pregatit in toata aceasta perioada pentru Olympus. In ultimele 13 saptamani am un volum de 100 de kilometri pe saptamana, cu 3800 de metri diferenta de nivel. As vrea sa am un rezultat cat mai bun, chiar sa castig. In primul rand imi era foarte dor de un concurs. Toate restul sunt un bonus” a mai spus pentru aimx.ro valorosul ultramaratonist stabilit in Brasov.

Alti 9 romani s-au mai inscris la Olympus Mythical Trail : Costica Anghel, Claudiu Vladut Asandei, Dorian Ioan Buda, Marius Butuc, Ruxandra Cristiana Dureci, Andrei Marius Radu, Ionel Rapotan, Peter Shuller si Paul Smereciuc.

Tot pe aimx.ro poti afla si care este primul concurs post-pandemie al lui Alin Firfirica, atlet calificat la Jocurile Olimpice, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Fernando Ramos Fotografia