Alin Firfirica revine in competitiile internationale. Discobolul concureaza in Austria

156
Alin Firfirica revine in competitiile internationale. Discobolul concureaza in Austria

Alin Firfirica revine in concursurile de aruncare a discului. Sportivul de 24 de ani a trecut peste perioada de izolare provocată de pandemia de coronavirus. Legitimat la clubul Steaua Bucuresti, Alin va reprezenta Romania in Austria. Alin este antrenat de Daniela Costian,.

Alin Firfirica revine in concurs joi, 2 iulie la competitia Raiffeisen Austrian Top-Meeting Eisenstadt.

Despre program si rezultate gasiti detalii aici!

Daniela Costian isi doreste ca Alin Firfirica sa depaseasca performanta pe care a reusit-o la Jocurile Olimpice din 1992. Nascuta in 1965, la Braila, Daniela este o fosta medaliata olimpica la aruncarea discului. Experienta acumulata ii este folositoare acum si elevului sau Alin Firfirica, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Alin are un tonus excelent, in ciuda pandemiei de coronavirus care a dat peste cap intreg sezonul competitional.

Alin Firfirica revine in competitiile internationale. Discobolul concureaza in Austria

Alin este foarte motivat in continuare. Ii lipsesc concursurile, ii lipsesc antrenamentele normale din aceasta perioada. Dar, cu toate acestea, Alin este la un nivel inalt din punct de vedere psihic.


Primul lucru pe care doresc sa-l fac dupa criza este sa ma reintalnesc cu Alin si sa facem un atrenament comun de aruncari. Fiind o proba tehnica, este foarte important ca antrenorul sa fie prezent la atuncarile sportivului.”-Daniela Costian


Daniela Costian are in palmares medalia de bronz la Universiada din 1985 de la Kobe. Tot in Japonia va concura la aruncarea discului si Alin Firfirica in 2021 la Jocurile Olimpice, la Tokyo. La Campionatul European de Atletism din 1986 de la Stuttgart antrenoarea lui Alin s-a clasat pe locul 7.

Interviul integral oferit de Daniela Costian pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Atletism il gasiti aici! Aflati detalii despre relatia antrenor-sportiv.

Pe AIMX aflati  aici si ce s-a intamplat cu Eduard Grosu si obiectivul sau pentru Turul Sibiului. Ciclistul roman a fost lovit pe sosea!