Victoria romaneasca vine pe Cerro Torre. Vlad Capusan si Zsolt Torok triumfa

1004
Victoria romaneasca vine pe Cerro Torre. Vlad Capusan si Zsolt Torok triumfa

Victoria romaneasca vine la doi ani de la ascensiunea in premiera mondiala a unui varf salbatic din Himalaya. Zsolt Torok si Vlad Capusan au urcat din nou deasupra norilor.

Victoria romaneasca a venit dupa cei doi alpinisti au avut o misiune foarte dificila.

Dupa Peak 5 au atacat Cerro Torre, intre Argentina si Chile.

Vantul extrem de puternic a fost primul obstacol pentru Zsolt Torok si Vlad Capusan in ascensiunea programata initial pe 9 Ianuarie.

Victoria romaneasca a venit dupa o alta premiera in Patagonia.

Pana cand au reusit sa-si indeplineasca obiectivul din cauza ca vremea a blocat misiunea pe Cerro Torre , Vlad Capusan si Zsolt Torok au marcat o alta premiera. A fost o ascensiune in stil himalayan, atipica pentru Patagonia, cu varful atins in furtuna.

„A fost o ascensiune care, desi nu ma gandeam, va ramane una din cele mai intense si dure amintiri si totodata o lectie de viata. Cerro Adela are doar 2860 m. Un pic mai mult decat Moldoveanu ,insa pot spune fara exagerare ca intr-un astfel de munte am facut o ascensiune in stil Himalayan .” –Zsolt Torok

Vantul a batut cu  peste 150 de km la ora. Vlad si Zsolt au avut  nevoie de o fereastra si imediat au profitat ca sa escaladeze Cerro Torre, varful de 3.128 de metri.

Victoria romaneasca din Patagonia pe un reper montan mondial!

Vlad Capusean a incheiat seria mesajelor inainte de escaladare cu un gand pentru cititorii AIMX:

„VA SALUTAM DE AICI DE LA CAPATUL LUMII, DIN ARGENTINA, PATAGONIA TARA MUNTILOR EXTRAORDINARI!”