Robert Parge trage tare pentru Campionatul European de Atletism din Germania

98
Robert Parge trage tare pentru Campionatul European de Atletism din Germania

Robert Parge trage la antrenamente ca să facă timpi să ajungă la Campionatul European de seniori de la Munchen. Cel mai rapid român la 400 metri vrea să continue progresul etalat în 2021.

Robert Parge trage tare de câțiva ani la Cluj-Napoca, a doua casă a lui. Robert a fost împiedicat doar de un accident de mașină să ajungă la Jocurile Olimpice în 2021. Acum atletul vrea să ajungă la Munchen, pentru Campionatul European organizat în acest an.

”2021 a fost cel mai bun an din cariera mea, fiind semi-finalist la Campionatele Europene de Seniori indoor din martie si cu recordul național outdoor stabilit în iunie. Cele două performanțe se aseamănă oarecum, de ambele dăți o sutime a făcut diferența. La Europene, o sutime m-a calificat în semifinale, în cursa de la Campionatul Național, o sutime m-a făcut să dobor recordul.”

Anul acesta Robert începe sezonul competițional în februarie cu întreceri naționale și internaționale.

”Vor fi concursuri de verificare, obiectivul principal este să alerg la Campionatul European de Seniori de la Munchen unde mi-aș dori o finală. Ca și timp, obiectivul meu principal este ca până în 2024 să realizez standardul de 44.90 pentru calificarea la Jocurile Olimpice!”

Legat de colaborarea antrenor-sportiv, Robert a vorbit pentru AIMX

”Lucrez cu doamna profesoară din 2020 și pot să spun că este o doamnă minunată, demnă de tot respectul. M-a învățat multe și m-a readus în top! În ultima perioadă fiind într-un declin la acea vreme. Alături de ea simt și știu că o să am o carieră pe cinste în lumea atletismului”. -Robert Parge

Pe AIMX citiți aici articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea