Romani de top 10 printre vedetele cursei de alergare montana Cinc Cims, Catalonia

1124

   Top 10 pentru doi romani in cursa de alergare montana Cinc Cims. Am contat atat la masculin, cat si la feminin. Cinc Cims este o cursa montana devenita traditionala in Catalonia. „A fost un concurs scurt, dar foarte ,foarte competitiv, cu multe vedete la start” a declarat pentru aimx.ro Andrei Tale.

Andrei Tale si Carmen Albisteanu sunt romanii de TOP 10 de la Cinc Cims

Top 10 alergare montanaAndrei Tale a deschis sezonul cu o cursa scurta: 26 de kilometi, cu 1200 de metri diferenta de nivel. Peste 1000 de participanti au fost la start. Printre ei si multi alergatori de top. Locul doi de la masculin a fost ocupat de Zaid Ait Malek, sportivul care s-a duelat cu Ionut Zinca la Retezat SkyRace. Andrei a profitat de faptul ca s-a mutat la Barcelona pentru o perioada si a ales sa debuteze in 2018 la Cinc Cims. I-a iesit perfect.

„Sunt foarte multumit. Am luat locul 7 la OPEN. Cinc Cims este o cursa cu o atmosfera aparte. Au fost 1000 de participanti, printre care si sportivi de renume international. Am dat peste voluntari foarte inimosi, de varsta a treia, care parca iti confirma ca ceea ce faci e bine. Asta chiar daca esti toata cursa cu pulsul in gat si abia ai putere sa le zambesti”, a detaliat Andrei Tale pentru aimx.ro. Si peisajul l-a imbiat pe Andrei la o cursa cat mai buna.” „Sunt 5 varfuri care iti ofera o priveliste foarte frumoasa asupra zonei. Este o iarna blanda insa, doar cu zapada artificiala.” 

Andrei Tale a incheiat cursa in 2 ore ,10 minute si 5 secunde.

PODIUM MASCULIN:

  1.  Andreu Simon              1.58.59
  2. Zaid Ait Malek                2.05.00
  3. David Frias Perez           2.05.25

 Si la feminin am avut o sportiva in TOP 10. Carmen Albisteanu a venit pe locul 5 in cursa de alergare montana.

Top 10 alergare montanaCinc Cims este o cursa cu traditie in Catalonia. Este considerata un bun eveniment de inceput de an, ceea ce atrage foarte multi alergatori la start, atat profesionisti, cat si amatori. A fost o cursa de viteza, 26km cu peste 1200m elevatie pozitiva, deci nu a avut diferenta de nivel cu care suntem obisnuiti la unele curse din Romania. Totusi, profilul e perfect daca vrei sa-ti testezi fortele. Localnicii din zona Corbera sunt foarte mandri de concursul de la ei de-acasa, asa ca am avut parte de o galerie mare pe traseu. Atmosfera a fost de festival, organizatorii au fost super generosi din toate punctele de vedere si au pus la dispozitia concurentilor tot ce au avut mai bun”, a declarat Carmen pentru aimx.ro

PODIUM FEMININ:

  1. Eva Ortiz                        2.30.48
  2. Irene Torres Ferret         2.35.20
  3. Veronica Perez               2.37.02

Carmen Albisteanu a sosit pe locul 5 cu timpul de 2.41.05. Rezultatale integrale le puteti vizualiza aici.