Romania are cei mai buni sportivi la Monobob! Campionii de la Lausanne

252
Romania are cei mai buni sportivi la Monobob! Campionii de la Lausanne

Romania are cei mai buni sportivi la Monobob! Andrei Nica si Georgeta Popescu au castigat intrecerile din Elvetia. Andrei Nica a cucerit medalia de aur la monobob, in cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Nica a obtinut acelasi timp general, 2:24.80, cu sportivul german Alexander Czudaj, ambii fiind recompensati cu aur. Pe locul al treilea s-a clasat Quentin Sanzo din Liechtenstein (2:25.18).

Romania are cei mai buni sportivi intr-o proba care va intra in programul olimpic in 2022! Andrei Nica si Georgeta Popescu trebuie sustinuti ca sa confirme si la seniori! La Jocurile Olimpice de Iarna de la Beijing, in China, proba feminina de monobob va figura in programul competitional.

Romania are cei mai buni sportivi la Monobob! Campionii de la LausanneAndrei Nica a adus a doua medalie de aur a delegatiei Romaniei in Elvetia. La 24 de ore de la succesul Georgetei Popescu a venit randul lui Andrei sa atraga atentia asupra valorii sale.

La Lausanne, Romania mai are o medalie de bronz, prin Ramona Ionel, care a terminat pe locul 3 la patinaj viteza, echipe mixte.

Andrei Robert Nica s-a impus in decembrie in concursul de monobob din Innsbruck – Tyrol, Austria. Sezonul competitional 2019 – 2020 l-a inceput cu patru concursuri de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret Laussane 2020.
Romania are cei mai buni sportivi la Monobob! Campionii de la LausanneAndrei Robert Nica a ajuns pe locul al doilea in lume la categoria sa de varsta si s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret Laussane 2020!
La Lillehammer (Norvegia) Andrei a obtinut locul 3 si a facut record de start al partiei. Tot pe locul 3 a fost si la al doilea concurs. Au urmat doua concursuri pe partia din Konigssee (Germania) unde a ocupat locul 6 la primul concurs si locul 3 la al doilea concurs.

Andrei a incheiat 2019 cu obtinerea titlului de campion national la monobob din cadrul Campionatelor Nationale de bob/sanie/skeleton care s-au tinut in Igls(Austria).

Pe AIMX puteti citi si despre momentul excelent pe care l-a atins sportiva antrenata de Paul Neagu. Andreea este pe primul loc in Cupa Europei la Bob doua persoane. Articolul este aici!

Sursa Foto Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Autor Ovidiu Pețenghea