Romania Backyard Ultra, ultramaratonul care dureaza pana cand nu mai rezisti

892

Un format de alergare celebru in toata lumea ajunge si in tara noastra in acest an. Romania Backyard Ultra va avea loc in luna mai, la Stefesti, Prahova. Ultramaratonul a fost „brevetat” in urma cu un deceniu de faimosul Lake Lazarus, organizatorul teribilului ultra Barkley Marathons, Statele Unite ale Americii. Calendarul este impresionant in 2021: sunt 156 de competitii in 48 de tari. Primul clasat la finalul fiecarui ULTRA se va califica la Campionatul Mondial.

100 de locuri sunt disponibile la Romania Backyard Ultra

Bogdan Adrian Mihai este organizatorul ultramaratonului Romania Backyard Ultra. aimx.ro l-a descusut in legatura cu premiera care va avea loc in tara noastra.

„Ce pot sa va spun este ca startul competitiei va fi in luna mai, intr-o vineri, la ora 14. Inca nu am fixat data exacta, dar o vom anunta in curand. Vor fi 100 de locuri disponibile. Concurentii vor avea de alergat cate 6,706 km in fiecare ora. Startul pentru fiecare ora se da la fix si ai 60 de minute la dispozitie sa inchei traseul. Castiga concurentul care rezista cele mai multe ore in competitie”.

More Than Human , Stefesti, Prahova 2020

Cei 6,706 km de traseu sunt pe drum forestier in localitatea, Stefesti, Prahova, gazda si pentru concursurile More Than Human.

Este de munca. Invit pe oricine are volum si rezista la antrenamente nasoale. Intr-un astfel de concurs nu mai apar probleme gastro intestinale, nu mai e un foc continuu la nivelul intestinului. Aici nu te grabeste nimeni. Totul e sa rezisti, sa stai in joc. Nu mai poti sa spui ca exista un favorit cert. Pot aparea tot felul de surprize si s-a vazut asta in cadrul competitiilor care se desfasoara pe tot globul. Astept sa se inscrie de la sportivi de performanta, la oameni simpli care pana acum poate nu si-au descoperit talentul.”

Bogdan Adrian Mihai: „Cred ca putem avea alergatori care sa ajunga la 48 de ore”

Ultimul concurent care ramane pe bucla este declarat castigator si automat calificat la Campionatul Mondial de Backyard Ultra. Conditia este insa sa treaca de 36 de ore. Bogdan Adrian Mihai spune ca avem ultramaratonisti capabili sa bifeze 48 de bucle. Crede ca un baiat va castiga concursul, dar va stimula cu un premiu special si prima femeie din clasament.

„Inamicul cel mai mare devine lipsa somnului. Un alergator care doreste sa se indrepte spre „48 de ore” trebuie sa fie in primul rand foarte sanatos, sa nu sufere de nicio problema, mai ales psihica. Psihicul va juca un rol esential. Este foarte greu. La o prima vedere 6,7 kilometri parcursi intr-o ora nu sunt multi, dar nu e usor sa rezisti in ritmul asta timp de doua zile fara sa inchizi ochii. E foarte greu”, a mai punctat Bogdan.

74 de ore este recordul mondial Backyard Ultra, reusit de un belgian de 38 de ani, medic stomatolog. Ana Cristina Constantin este cea mai tare romanca la Backyard Ultra. Ultramaratonista stabilita in Spania a ramas pe bucla 33 de ore la Mondialul de anul trecut, reusind locul 13 la feminin.

Sponsorul primei editii Backyard Ultra este compania de IT Dendrio.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre performanta din winter triathlon reusita de Luisa Maria Rasina, aici!!!