Luisa Maria Rasina a urcat pe podium in Cupa Mondiala de Winter Triathlon

69
Luisa Maria Rasina, Asiago, locul 3 in Cupa Mondiala

Luisa Maria Rasina se simte ca acasa la Asiago, in Italia. Sportiva a urcat pe podium la etapa de Cupa Mondiala care s-a desfasurat vineri, 19 februarie. A terminat intrecerea rezervata elitelor pe locul 3. Cu un an urma, la Asiago, Luisa a devenit vicecampioana mondiala la U23. Luisa este nascuta pe 4 august 1997. La masculin, Viorel Palici a incheiat concursul pe locul 6.

Luisa Maria Rasina rezultat promitator inaintea Campionatului European de Winter Triathlon de la Cheile Gradistei

„Dupa toata munca depusa zambesc si ii multumesc lui Dumnezeu pentru reusita” a spus fericita Luisa Maria Rasina la finalul cursei care i-a adus locul 3 in etapa de Cupa Mondiala.

Romanca a ajuns la finish 1 ora, 38 de minute si 35 de secunde. A avut cel mai bun timp la alergare si al doilea la schi dintre toate concurentele, dar a pierdut mult la bicicleta, unde a fost ultima.

Sportivele au avut de parcurs 7,2 kilometri in alergare, bicicleta 12 kilometri si schi fond, 10 kilometri.

„Asiago incepe sa fie locatia mea preferata” a mai punctat Luisa, sportiva care are in palmares si medalia de bronz la Campionatul European in proba de stafeta mixta, alaturi de Viorel Palici. Sandra Mairhofer, Italia, a castigat locul 1 in 1.36.10. Italianca este clasata pe locul 5 intopul mondial.

Palici a fost al saselea in clasamentul elite masculin

Timpul brasoveanului a fost de 1.23.26, acelasi cu al unui italian cu 11 ani mai tanar decat el. Viorel Palici a avut al 4 lea cel mai bun timp la alergare si al 8-lea la schi fond. La bicicleta a fost penultimul.

Viorel Palici, in timpul probei de alergare, Asiago

„Am incercat sa fiu cat mai aproape de primii sportivi, dar nu am reusit sa ma tin aproape de ei la bicicleta, unde am pierdut foarte mult. Promit sa fiu optimist si la cursele viitoare sa fie mai bine” a tras concluzia Viorel Palici.

La finalul saptamanii viitoare statiunea Harghita Bai va gazdui Campionatul National de Winter Triathlon si Duathlon.

Tot pe aimx.ro puteti citi despre inca o performanta formidabila a baietilor din bobul de 2 al Romaniei, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire