România participă cu 20 de sportivi juniori la Campionatele Mondiale de Atletism

231
România participă cu 20 de sportivi juniori la Campionatele Mondiale de Atletism
SURSA Federația Română de Atletism

România participă cu 20 de sportivi juniori la Campionatele Mondiale de Atletism de la Cali. În Columbia, Ioana Andrei este calificată în semifinalele probei de 400 metri. Rebecca Ioana Andrei este legitimată la CS Atletico Slănic și este antrenată de Maria Andrei. Rebecca s-a calificat în această fază a competiției, după ce a terminat pe locul șase seria a 5-a preliminară, fiind cronometrată în 54,75 (Record Personal).

România participă cu 20 de sportivi juniori la Campionatele Mondiale. Ioana Rebecca Andrei, cu timpul de 54 secunde 75/100, personal best în acest sezon, a obţinut al 22-lea timp în calificări şi a intrat în semifinale.La 400 metri masculin, Denis Simon Toma a obţinut al 25-lea timp în calificări şi a fost primul sub linie pentru calificarea în semifinale. Nici Remus Niculiţă, cu al 28-lea timp nu a prins semifinalele.

În proba feminină de 100 metri, Maria Mihalache a obţinut cea mai bună performanţă personală a sezonului, dar a ratat calificarea în semifinale. Maria Mihalache a avut acelaşi timp ca și cubaneza Yarima Garcia, ultima care a acces în penultimul act. Cubaneza a avut prioritate pentru că a fost a treia în seria ei, iar Mihalache a patra în seria în care a concurat românca.

În prima zi a competiţiei, Mihaela Maria Blaga s-a calificat în finala probei de 3.000 metri obstacole, programată pe 4 august.

România participă cu 14 fete şi 6 băieţi la Campionatele Mondiale de juniori Under-20, găzduite de Cali în Columbia, în perioada 1-6 august.

Ultima medalie românească obținută la această competiție a fost cucerită la Tampere, în 2018, de către Andrea Miklos, argint la 400 metri.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea