joi, februarie 22, 2024
AcasăSPORTURI DE IARNARomanii concureaza la ultima etapa de Cupa Mondiala la snowboard PGS!

Romanii concureaza la ultima etapa de Cupa Mondiala la snowboard PGS!

Este ultima etapa din Cupa Mondiala la snowboard la PGS, Slalom Urias Paralel si avem doi reprezentanti din Romania. Dana Popescu Seleusan si Toma Mortila au bifat joi si vineri si antrenamentele oficiale, sambata dimineata calificarile si apoi cursa la Scuol in Elvetia.
„E ultima cursa din sezon la care mai avem buget sa mergem. Ultima cursa importanta. Suntem in cautare de sponsori. O sa mai mergem probabil la nationalele Bulgariei ca sa ne pastram punctele.” -Dana Seleusan

Pentru Romania si in special pentru Dana si Toma participarea in Cupa Mondiala la snowboard  reprezinta un eveniment  extraordinar!

„Concret: trebuie sa castigi minim doua concursuri FIS ca sa ajungi in Cupa Mondiala. Noi ne pregatim cat putem. Dar este greu de tinut pasul cu sportivii tarilor care investesc semnificativ in snowboard. Am progresat in clasament
si nu am accidentari. Mai am mult potential sa merg in continuare. Dar toata munca asta se va narui fara un sponsor macar. Pentru ca trebuie sa si muncesc ca sa traiesc …”

Cupa Mondiala la  snowboard e un vis transformat in realitate de romani in Elvetia.

„Aici avem un pachet inclus pentru toti atletii. Cazare plus masa. Am facut antrenamentele oficiale. Romania face parte din natiunile mici. Astfel avem dreptul sa ne antrenam cu sportivii unei natiuni mari. Ei sunt obligati sa ne lase sa ne antrebam cu ei. Pentru noi e un prilej foarte bun sa intelegem cum trateaza o etapa de Cupa Mondiala cei mai buni sportivi. Antrenamentele sunt mult mai grele decat concursul in sine!”

 Desi nu au momentan cum sa tinteasca primele locuri in  Cupa Mondiala la snowboard , presiunea e mare pentru ca Toma si Dana  vor sa confirme munca depusa.

„Noi nu avem atatea starturi ca ei si ne detasam mai greu de emotiile concursului. Pot spune ca dupa un sezon petrecut in Cupa Mondiala am inceput sa ma detasez de emotii. La prima etapa nu-mi simtean picioarele in start. A fost groaznic. Acum m-am detasat. Am progresat mult si ma bucur de tot parcursul.”

Dana Popescu Seleusan este insotita in etapa de Cupa Mondiala la snowboard de Corneliu Popescu.

„E destul de incarcat programul pentru ca nu avem un staff sa ne ajute.
E sotul meu cu mine, Corneliu Popescu. El ne ajuta la pregatirea fizica si face si munca pe aici. Cara echipamente, ne filmeaza pentru video analiza.”

Participarea la o etapa de Cupa Mondiala la snowboard aduce o experienta unica si coplesitoate.

„Ai ocazia sa stai printre cei mai buni snowboarderi din lume. Sa stai de vorba cu ei
Si sa ajungi la concluzia ca sunt si ei ca si noi. Doar ca ei vin dintrun mediu mult mai organizat. In orice caz fata de noi au avut deschidere si ne-au ajutat mereu.
Ne apreciaza pentru progresul nostru, pentru rezultatele obtinute in conditiile noastre. Chiar ne-au zis ca ei nu ar fi facut sport in conditiile pe care le avem noi.”
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE