Românii pugiliști şi-au asigurat a zecea medalie la Campionatele Europene de box

55
Românii pugiliști şi-au asigurat a zecea medalie la Campionatele Europene de box

Românii pugiliști născuţi în 2004 şi 2005 s-au remarcat în ring la competiția continentală din Bulgaria. Delegația tricoloră este formată din 21 de sportivi la Europenele de cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin. Sunt Europenele pentru cadeţi de la Sofia!

Românii pugiliști și-au asigurat prezențe pe podium în Bulgaria!

Săptămâna s-a încheiat cu Doruleţ Ţiu învingător! Sportivul înscris la categoria 60 de kilograme l-a învins la puncte (4-1) pe rusul Boris Eroşkin. În semifinale, pe 1 decembrie, Ţiu îl va înfrunta pe ucraineanul Aleksandr Iarovîi.

La 46 kilograme, Ionuţ Pavel s-a calificat în semifinala cu rusul Rasul Magomedov. Saly Palapiuc, la categoria 48 kilograme și-a asigurat prezența în semifinala cu moldoveanului Ilie Argatu. Ionuţ Chiriac luptă în semifinalele categoriei 52 kilograme cu israelianul Abdel Raouf Abd El Jawad. Daniel Gîrleanu va boxa în semifinalele categoriei 54 kilograme cu rusul Anatoli Popov.

Românii pugiliști şi-au asigurat a zecea  medalie la Campionatele Europene de box

Ana Romanţov este semifinalistă la categoria 48 kilograme și o va întâlni în penultimul act pe Diliara Ahmedova din Bulgaria. Andra Sebe are asigurată medalia de bronz la categoria 60 kilograme. Andra o va înfrunta în semifinale pe Anastasia Kramarenko din Ucraina.

Alina Creţu are asigurată medalia de bronz la categoria 66 kilograme. Adversara Alinei va fi rusoaica Anastasia Demurcian, pe 1 decembrie. Semifinalistă este şi Maria Cimpoeru, la categoria 75 kilograme, urmând să o înfrunte pe poloneza Oliwia Czerwinska, pe 1 decembrie. Maria Botică va evolua în semifinalele categoriei +80 kilograme contra sportivei Polina Cernenko, din Ucraina într-o confruntare programată pe 1 decembrie.

Alin Bernardt a fost învins la categoria 70 kilograme, în sferturile de finală de moldoveanul Andrei Redca. A fost 1-4. Florin Ioniţă a pierdut prin neprezentare meciul din sferturile categoriei+80 kilograme. Rusul Daniil Leonov a mers mai departe.

Pe AIMX aflați aici vești din winter triatlon si schi alpinism

Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Box