Viorel Palici pregateste in Austria sezonul de iarna: winter triatlon si schi alpinism

108

Viorel Palici, CSA Steaua, pregateste in aceasta perioada in Austria, la Obertilliach, Tirol, sezonul de iarna. Sportivul a pus accentul in acest an mai mult pe partea de bicicleta pentru a-si imbunatati performantele la Europenele si Mondialele de Winter Triatlon. La sfarsitul lui februarie-inceputul lui martie, anul acesta, Palici a reusit cel mai important rezultat individual al carierei indiferent de sportul pe care l-a practicat: medalie de bronz la Campionatul European de Winter Triatlon desfasurat la Cheile Gradistei.

Viorel Palici: „Mi-as dori o medalie si in acest sezon, dar vom vedea cum evolueaza lucrurile”

Sportivul in varsta de 30 de ani a vorbit cu aimx.ro despre programul zilnic de antrenamanet:

Viorel Palici in timpul cantonamentului din Obertilliach, Tirol, noiembrie 2020

„Dimineata incepe cu 30 minute de alergare după care trec la bicicletă: circuit de o ora si 30 de minute. Ajung in poligon si imi iau schiurile de fond si urmeaza un antrenament de 16 km. Dupa amiaza mai fac 1 ora de schi fond si sunt zile cand in partea a doua zilei fac alergare și forța.”

Palici este incantat si de conditiile de pregatire gasite in Austria: „Sunt condiții bune de schi și de bicicletă. Partia e foarte bună de schi, zăpadă e artificială. Stăm in stațiunea Obertilliach, Tirol, Austria.”

Sportivul din Magura, Brasov este focusat sa obtina din nou rezultate importante in cursele de Winter Triathlon.

„În acest sezon mi-aș dori să fac din nou niste curse bune si sa fiu in top 10 la Campionatul European și la Campionatul Mondial de Winter. Mi-aș dori si o medalie, dar vom vedea cum decurg lucrurile. La schi alpinism as vrea sa pot ajunge la Campionatul Mondial din Andora si La Piera Menta unde se desfășoară si Campionatul Mondial la echipe”.

Medaliile lui Viorel Palici la winter triatlon:

februarie 2019, Asiago, Italia: Viorel Palici impreuna cu Edit Vakaria cuceresc prima medalie din istoria Romaniei la Campionatul Mondial de Winter Triatlon: bronz cu stafeta.

Viorel Palici, Campionatul European de Winter Triatlon, Cheile Gradistei 2020

februarie 2019, Cheile Gradistei, Romania: Viorel Palici alaturi de Edit Vakaria schimba bronzul pe argint la Campionatul European, tot proba de stafeta.

martie 2020, Cheile Gradistei, Romania: Viorel Palici ura pe podium in proba individuala de la Campionatul European cucerind medalia de bronz.

In cadrul aceleiasi competitii obtine si medalia de bronz, stafeta mixta, impreuna cu Maria Luisa Rasina

In 2018, Viorel Palici, a vorbit intr-un reportaj exclusiv aimx.ro despre cum a intrat sportul in viata sa:”Munca!Asta m-a facut sa ajung cine sunt!”Il puteti citi: aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire