Romanii sunt gata de START la Olympus Mythical Trail. Canicula, inamicul numarul 1

183

10 romani, 9 baieti si 1 fata, alearga de la miezul noptii de vineri in ultramaratonul Olympus Mythical Trail. Robert Hajnal este unul dintre principalii favoriti ai cursei. Traseul are 106 kilometri si 6840 de metri diferenta de nivel. Canicula pare sa devina inamicul numarul 1 al concurentilor. Maxima zilei de sambata ar putea „sari” de 35 de grade. aimx.ro a stat de vorba cu doi dintre alergatorii romani.

200 de alergatori au fost acceptati la startul Olympus Mythical Trail

Olympus Mythical Trail a ajuns la editia a 9-a. Paul Smereciuc este pentru prima data la start. Ultramaratonistul nascut in Campulung Moldovenesc, dar „adoptat” de Cluj Napoca a ajuns de miercuri la Litochoro, cartierul general al ultramaratonistilor de la Olympus.

Nu au fost probleme mari la vama. Am stat aproximativ o ora si 10 minute, desi coada era de doar 200 de metri. Stiu insa ca au fost si cozi de 7 kilometri”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

De la stanga la dreapta: Paul Smereciuc, Robert Hajnal, organizatorul Olympus Mythical Trail, Peter Schuller si Vlad Asandei

Alergatorul a vorbit si despre obiectivul sau: „Imi doresc sa termin fara avarii foarte, foarte mari pentru ca este foarte cald. Aici cred ca va fi marea problema. Probabil vor fi multe abandonuri din cauza caldurii excesive”.

Peter Schuller este „elevul” lui Robert Hajnal: „Vreau sa termin sub 20 de ore”

Peter Schuller s-a nascut la Carei, a stat 10 ani in Oradea, dar tot Clujul a „pus stapanire” pe el de 7 ani. De 1 an si 4 luni alearga mai serios, iar ultramaratonul din Grecia este cea mai lunga cursa la care a participat pana in prezent. Ba mai mult, in Grecia, dubleaza distanta cea mai mare alergata intr-un concurs.

M-am antrenat 13 saptamani, cu antrenamente specifice. Am fost si in Bucegi unde am facut o cursa asemanatoare ca si profil. M-a ajutat antrenorul meu Robert Hajnal in tot procesul. Ma simt pregatit. Am facut tot ce a trebuit sa fac. Am putine emotii din cauza caldurii. In rest sunt foarte optimist. N-am mai alergat intr-o asemenea canicula. Sunt 36-37 de grade. Sper sa nu am probleme. Sigur o sa ne afecteze viteza”, a declarat Peter pentru aimx.ro.

„Inspectia de noapte” pe prima urcare de la Olympus Mythical Trail

In noaptea de miercuri spre joi o parte dintre alergatorii romani au inspectat o parte din traseu. Au alergat prima urcare de 5 kilometri.

Costica Anghel, Claudiu Vladut Asandei, Dorian Ioan Buda, Marius Butuc, Ruxandra Cristiana Dureci, Andrei Marius Radu, Ionel Rapotan, Peter Schuller, Paul Smereciuc si Robert Hajnal sunt cei care alearga sub steagul Romaniei.

Vedere din Litochoro, Grecia

Startul se va da la miezul noptii. Din cauza pandemiei de coronavirus se va pleca la un interval de 15 secunde, in ordinea punctajului ITRA. Robert Hajnal porneste al doilea. Organizatorii incearca sa evite pe cat posibil aglomeratia pe traseu. Si la punctele de alimentare/hidratare oficialii concursului au „imprumutat” o masura implementata de hotelurile all inclusive: alergatorii nu mai au voie sa isi ia singuri ce doresc. Voluntarii vor fi cei care ii vor servi si le vor pune produsele intr-o punga.

Tot pe aimx poti citi si despre personal bestul reusit de Claudia Prisecaru pe 5000 de metri, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire