Ultramaratonul „The Track”, afacere romaneasca: Rotariu si Gligor sunt primii

436

 Rotariu si Gligor se afla la conducerea ultramaratonului de 520 de kilometri din Australia. „The Track” a devenit cu adevarat o afacere romaneasca. Iulian Rotariu este alergatorul care conduce clasamentul general. In cele 6 etape de la start, pompierul, din Botosani a castigat 3 runde, de doua ori a fost pe locul 2 si o data a ocupat a treia treapta a podiumului. Andrei Gligor a castigat etapa a sasea, de 58 de kilometri. In celelalte 5 runde s-a clasat de doua ori pe locul 2 si de tot atatea ori pe locul 3.

Rotariu si Gligor conduc clasamentul general. Andrei Gligor a castigat detasat etapa a sasea din cadrul ultramaratonului „The Track”

Andrei Gligor se simte ca pestele in apa in desertul australian. Face una din cele mai bune curse ale sale de anduranta  intr-un astfel de format. Andrei a castigat detasat etapa a sasea, de 58 de kilometri. Timpul sau a fost de 6 ore, 5 minute si 50 de secunde. In clasamentul general este pe locul 2. A fost urmat in runda a sasea de Iulian Rotariu, chiar liderul absolut al concursului. Iulian a ajuns la finish in 6 ore, 33 de minute si 5 secunde. 

3 etape mai au de parcurs cei 34 de alergatori ramasi in competitie. Respectiv 64, 53 si 127, 5 kilometri. Ultramaratonul se desfasoara pe un traseu plat.

Iulian Rotariu a alergat cei 276 de kilometri de pana in acest moment in 29 de ore si 40 de minute. Al doilea timp din concurs este obtinut de Andrei Gligor: 31 de ore si 26 de minute. Andrei l-a depasit in clasamentul general, dupa ultima etapa, pe belgianul Guy Goossens 31 de ore si 29 de minute. Unul dintre concurentii care a participat la The Track a „incercat” o scurta caracterizare a ultramaratonului: „Este de departe de cea mai dificila cursa la care am participat in viata mea. Brutala si frumoasa. Am trait la intensitate fiecare minut si incurajez pe toti cei care vor sa isi depaseasca limitele sa ia startul”, a spus Bec Cook din Australia. 

Autor: Vlad Lucian Arhire