Roxana Elisabeta Bîrcă ia puncte pentru calificarea la Mondialul de la Doha.

387
Roxana Elisabeta Bîrcă ia puncte pentru calificarea la Mondialul de la Doha.

Roxana Elisabeta Bîrcă ia cursa dupa cursa hotarata sa se califice la Mondialul de Atletism de la Doha. Evenimentul este programat la sfarsit de septembrie. Ultima sansa de calificare va fi in august. Roxana a vorbit pentru AIMX despre sansele si modul de calificare.

Roxana Elisabeta Bîrcă ia titlul national si aduna puncte in cursele de 10k pentru calificarea la Mondialul din septembrie!

„Baremul de calificare pentru Mondialul de la Doha este 31.50 si trebuie realizat pe pista. Limita este jumatatea lui august! Cine nu reuseste sa realizeze baremul de participare pe pista poate valorifica situatia din clasament. Astfel cine alearga in curse 10k pe sosea sau pe pista primeste puncte. Cu cat rezultatul e mai bun si punctajul e mai mare. In functie de punctajul obtinut poti sa ai sansa sa primesti o invitatie pentru Mondiale.”-Roxana Elisabeta Bîrcă

Un prim pas spre Doha a fost facut de Roxana. Titlul National 10k pe sosea confirma ca se afla pe drumul cel bun.

Roxana Elisabeta Bîrcă ia puncte pentru calificarea la Mondialul de la Doha.„Cursa Constantinei Dita a fost extraordinara! A fost si Campionat National, un eveniment cu totul reusit de la conditiile meteo, traseu, rezultat, cazare, totul a fost frumos. Un concurs bine organizat. M-am simtit la cote maxime si rezultatul realizat de 32 de minute si 15 secunde mi-a adus si puncte ranking foarte bune care o sa ma ajute pentru realizarea baremului de la Doha.„-Roxana Elisabeta Bîrcă

La echipe Steaua a castigat intrecerea de la Bucharest International 10k. Roxana Bîrcă a fost urmata de Cristina Simion. Andreea Alina Pîșcu a fost pe 3, iar Adela Paulina Bălțoi a fost pe 4.

Intrecerile pe pista au inceput deja in lume si sunt organizate Nationalele 10k pe pista fiindca se face selectia pentru Cupa Europei de 10000 de metri care este programata la Londra pe 6 iulie.

Sunt mai multe perioade de calificare si pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Baremurile de calificare la toate probele le gasiti aici.

Credit foto Ana Maria Butnaru

Autor: Ovidiu Pețenghea