S-a incheiat prima zi a ultramaratonului din Bucovina: ULTRABUG

446

Ultrabug, ultramaratonul de 100 de kilometri din inima Bucovinei, a inceput vineri dimineata. Se incheie duminica. Prima etapa a avut 42 de kilometri, cea de sambata are 50, iar duminica alergatorii au de parcurs 8 kilometri. Moldoveanul Gheorghita Vitalie a fost castigatorul primei zile.

Prima etapa a ultramaratonului din Bucovina a avut 42,3 kilmetri, cu 1860 de metri diferenta de nivel

ultramaratonul din Bucovina20 de grade, soare si un peisaj de vis. Startul s-a dat in localitatea Fundu Moldovei, „la o aruncatura de bat” de Campulung Moldovenesc. Altitudinea maxima atinsa de alergatori a fost 1196 de metri. Cea mai lunga urcare a avut 350 de metri. Ploile cazute abundent in zona in ultimele saptamani au facut ca traseul sa fie unul mocirlos in mare parte, pamantul fiind imbibat cu apa.

 Primul a ajuns la finish alergatorul din Republica Moldova, Gheorghita Vitalie. Timpul sau: 3.46.35. Pe locul al doilea s-a clasat Catalin Sorecau: 3.54.19, urmat de Octacian Andrei Ivanov 4.01.44. „Pana pe la kilometrul 30 am alergat cu Catalin, dar mi-am dat seama ca omul are o viteza in plus asa ca n-am mai stat cu el. Chiar si cu aceasta usoara incetineala, am terminat in 4 ore si un minut. Vom vedea maine daca reusesc sa-mi pastrez locul 3”, a scris ultramaratonistul pe pagina sa de socializare.

„Am reusit sa termin prima etapa astazi. Foarte greu, foarte greu. Noroi pana la genunchi. Cred ca baietii de la Spartan race ar fi invidiosi daca ar vedea cursa asta”Petre Andrei Dumitru ( locul 6 open, 4.20.00)

PODIUM FEMININ ULTRABUG, prima zi:

  1.  Lavinia Sulea                 4:46:12                                                                   ultramaratonul din Bucovina
  2. Bodnariu Mihaela            4:54:00
  3. Schmidt Hella                 4:56:54

Ultrabug se organizeaza din 2014. Ultimele 3 editii au fost castigate de cel mai valoros ultramaratonist montan roman: Robert Hajnal. Robert detine si recordul competitiei stabilit in 2018: 8.25.38.

Tot pe aimx.ro poti afla si cine sunt cei 6 alergatori care fac parte din echipa Romaniei la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: facebook Ultrabug