S-a intors Omu Negru! Revenire „cu podium” pentru Ionut Zinca in competitiile de alergare montana

912

   

    Ionut Zinca a luat din nou startul intr-o competitie de alergare montana dupa o pauza de aproape doi ani de zile. Zinca, de doua ori consecutiv locul al doilea in ierarhia mondiala a alergatorilor montani, a fost macinat de o accidentare grava la genunchi. Ionut a luat startul sambata in proba de vertical de la Festivalul Sport Montan Sacele: o cursa de 3 kilometri, cu 550 de metri diferenta de nivel. Cunoscut si ca Omu Negru, Ionut a avut parte de o concurenta serioasa. Nume importante din skyrunning-ul romanesc s-au aflat in concurs.

Clasament masculin:

1.Gyorgy Szabolcs        19 de minute, 40 secunde

2. Viorel Palici                20 de minute, 19 secunde

3. Ionut Zinca                 20 de minute, 46 de secunde

Clasament feminin:

  1. Ingrid Mutter                 25 de minute, 25 de secunde
  2. Ioana Aconstantinesei  29 de minute, 47 de secunde
  3. Adriana Plosnita           30 de minute

150 de participanti au luat startul in aceasta cursa pe o vreme „cainoasa”: ploaie, ceata si vant. Duminica se vor desfasura cursele de 15, respectiv 30 de kilometri, iar conditiile meteo se anunta a fi „grele”. ANM a anuntat cod galben de vant si ploi in aproape toata tara, iar la munte, la altitudini mari, cod portocaliu de ninsori si viscol. Organizatorii i-au anuntat pe concurenti ca echipamentul recomandat devine obligatoriu si se va verifica la start, pe traseu si la finish.

Acesta este: bluza cu maneca lunga, pantaloni lungi (cu genunchii acoperiti), manusi, geaca de ploaie, borseta/rucsac, bandana/ caciula

   Oficialii de la Festivalul Sport Montan Sacele le recomanda concurentilor si sa detina folie de supravietuire, bete, dar si al doilea strat termic in partea superioara.

Clasamentul complet il puteti vizualiza aici: http://time-it.ro/2017/FestivalSacele/.