In doua saptamani a devenit vicecampion mondial la tir si a luat BAC-ul cu 10

736

   O speranţă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Dragomir Iordache

De numele lui Dragomir Iordache se leaga sperantele tirului romanesc pentru urmatoarea perioada. Deşi nu a împlinit nici 19 ani, puscasul iesean, legitimat la Clubul Politehnica, a devenit cunoscut şi apreciat deja. Anul 2017 a fost unul cu satisfactii deosebite. La Campionatele Mondiale pentru juniori din Germania şi-a dovedit clasa cucerind argintul, la un foc, de “aur”. Proba sa preferată este cea de glont. In acest an a participat şi la proba de aer comprimat unde are un adeversar redutabil: pe Alin Moldoveanu, campionul olimpic de la Londra-2012.

Va spun cu toată sinceritatea, eu m-am gandit de acasa că ma voi întoarce cu o medalie. În momentele foarte dificile, de tensiune maximă, ma concentrez cel mai bine. Concursurile tari ma stimuleaza, iar in calificari au fost peste 72 de concurenti. In tirul sportiv, principalul adversar esti chiar tu. Forta concentrarii si capacitatea de a valorifica pregatirea de la antrenamente, adaptarea rapida la condiţiile de concurs, dar şi alti factori contribuie la rezultatele finale. Adversarul nu te poate influenta prin atitudinea sa. Trebuie sa te autodepasesti de fiecare data, pentru a avea succese. Mai ales ca diferentele de punctaj sunt… milimetrice.”  

10 la matematica, argint la Mondial

  Dragomir este acum student la Politehnica ieseana. Vara a fost insa una de „foc”. Cu două săptămâni înaintea Mondialelor a luat Bacalaureatul în stil de mare campion:10 la matematica şi 9 la fizica. A avut aceleasi subiecte cu olimpicii de la aceste discipline de invatamant. Se gandeste la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine n-ar face-o, dar  la tir nu poţi performa numai din talent si din perseverenta la antrenamente. Iti trebuie un poligon cu toate dotarile necesare, o pusca prevazuta cu accesorii care dau finete si precizie tragerii, echipamentul de concurs de o calitate cat mai buna. Unele le avem, altele nu. Speram ca vom reusi sa urcam aceasta adevarata Golgota a calificarii. ” –spune antrenorul Mihai Axinte, cadru didactic la Politehnica, cel care il pregateste pe Iordache.

Daruit sportului, dar si stiintelor exacte Dragomir Iordache stie exact ce vrea de la viaţa. Munca pe cele doua directii nu l-a indepartat de prietenii cu care iese in oras sau la plimbari cu bicicleta.  Eu am renuntat la o serie de lucruri care nu mi s-au parut importante, pentru a aseza pe primul plan scoala si sportul de performanta. Dar, nu sunt un om izolat, comunic, merg la cate o petrece cu prietenii…”

Autor: Vasile Arhire